3 top recepten om duurzaam te eten

3 top recepten om duurzaam te eten

Vandaag de dag letten er steeds meer mensen op hun eten. Gezondheid is helemaal hot. Duurzaamheid sluit daarop aan en steeds grotere groep mensen doen duurzame boodschappen. Vrijwel alle supermarktketens in Nederland zijn voorzien van duurzame producten. Er is genoeg keuze en je hebt de mogelijkheid gigantisch lekkere en gezonde gerechten te bereiden.

Nick Keijzer, (SEO tekstschrijver) heeft 3 toprecepten voor je op een rij gezet:

Paprika met vis

Paprika met vis (3 personen) – ca. 30 minuten

Ingediënten

  • 1 ui
  • 3 paprika’s
  • 3 el. olie
  • 2 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. Italiaanse kruiden
  • 200 gr. kibbeling
  • 200 gr. tomatenblokjes (zonder zout)
  • 1 courgette (kleine courgette)
  • 150-200 gr. volkoren spaghetti

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast op 200 graden.
  2. Maak de paprika’s en de uien schoon.
  3. Snij de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  4. Doe 2 eetlepels olie in de pan en bak de paprika en de uien zo’n 3 tot 4 minuten.
  5. Voeg paprikapoeder, Italiaanse kruiden en tomatensoep toe. Laat het 12 minuten heet worden.
  6. Plaats de kibbeling op een bakblik en stop ze in de oven. Wacht zo’n 13 minuten totdat ze heet en knapperig worden.
  7. Was de courgette en pak de kaasschaaf. Snij de courgette in schuine plakken. Sprenkel er wat olijfolie overheen en bak ze 5 minuten in een hete grillpan. Keer ze halverwege.
  8. Kook de spaghetti in ruim water.
  9. Neem het paprikamengsel en pureer het tot een saus. Gebruik hier de staafmixer voor.
  10. Giet de spaghetti af en roer de saus door de pasta.
  11. Pak 4 borden (bij voorkeur diepe borden) en verdeel de pasta.
  12. Plaats de courgette en de kibbeling bij de pasta.

RESTJES? Bewaar het in een koelkastdoosje of vries het in. Alle ingrediënten zijn perfect te gebruiken om er soep van te maken.

Pastataart

Pastataart (8 personen) – ca. 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 3 el. olijfolie
  • 250 gr. rundergehakt (mager)
  • 1 winterwortel
  • 2 el. rozemarijn
  • 300 gr. penne rigata
  • 40 gr. tomatenblokjes uit blik
  • 50 gr. geraspte parmezaanse kaas
  • 4 eieren
  • 3 tomaten
  • ½ courgette
  • Materiaal: springvorm van 24 cm doorsnee

Bereiding

  1. Pel en sipper de ui en was de wortel.
  2. Pak en grote pan en verhit 2 el. olijfolie. Bak de ui en wortel hierin. Doe dit ongeveer 5 minuten en roer af en toe om. Voeg het gehakt en de rozemarijn toe en bak het geheel tot het geheel mooi bruin en rul is.
  3. Voeg tomatenblokjes en wat peper toe en laat de gehaktsaus 15 minuten pruttelen.
  4. Kook de pasta en wanneer het klaar is, giet het door de gehaktsaus. Schep alles door elkaar en verwarm de oven op 180 graden.
  5. Pak de springvorm en vet het goed in met olijfolie. Breek vervolgens de eieren boven de pan met pasta (inmiddels afgekoeld) en strooi wat parmezaanse kaas over de inhoud.
  6. Snij de courgette in dunne plakjes en maak een soort van dakpannen bovenop het mengsel.
  7. Stop de pastataart in de oven (20-30 minuten) en wacht tot hij bovenop lichtbruin is. Wacht 5 tot 10 minuten met aansnijden en tast vervolgens toe.

RESTJES? Neem de pastataart mee naar een zomerse picknick in het park. Heerlijk, luchtig en fris.

Aardappelschotel

Aardappelschotel met kip en broccoli (2 personen) – ca. 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 knoflooktenen
  • 200 gr. kipfilet
  • 2 el. olie
  • 400 gr. broccoli
  • 450 gr. aardappelschijfjes
  • 1 handje basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Snij de kipfilet in dunne reepjes. Pel de knoflook en verwijder de vliesjes. Maak de broccoli schoon. Schil de stelen van de groente en snij ze in stukjes.
  2. Pak een wok of een koekenpan en bak de knoflook in olie op zacht vuur.
  3. Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet in de achtergebleven olie.
  4. Voeg de basilicum samen met de knoflook en pureer het geheel.
  5. Kook de aardappelschijfjes en broccoli in een beetje water (ca. 4 minuten).
  6. Laat het geheel uitlekken en doe de groente, aardappels en knoflook bij de kip en laat alles opwarmen.
  7. Stem de smaak af en voeg eventueel peper toe.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Patricia
Vermoeiend: Ik ben twee en ik zeg…

De mama's onder ons komt dit vast heel bekend voor. En ik denk dat ook niet of nog niet mama's...

Sluiten