Achter de schermen: Verdien ik met mijn blog?

verdien

Een vraag die veel mensen zich misschien wel eens afvragen. Wat verdien je met bloggen? Vandaag neem ik je mee voor een kijkje achter de schermen van mijn blog en vertel ik je hier één en ander over. Verwacht geen verhalen over vele euro’s die binnenstromen hoor, maar ik neem je wel mee en deel een paar dingen met je.

Wat is het doel van mijn blog?

Allereerst wil ik je wel even duidelijk maken dat het niet het hoofddoel is van mijn blog om er geld mee te verdienen. Ja ok, ik zou het heel leuk vinden als ik fulltime kan bloggen en daar dan mijn inkomsten uit kan halen, maar dat is iets wat slechts voor een enkeling is weggelegd denk ik. Dus dat laat ik varen. Het is leuk om een klein beetje inkomsten uit  je blog te kunnen halen zodat in elk geval de domeinkosten gedekt worden. Maar het eerste doel van mijn blog is toch een plek te hebben waar ik kan schrijven over wat mij bezighoudt en waar ik mijn gedachten de vrije loop kan laten.

Manieren om te verdienen

Er zijn een aantal manieren waarop je geld kunt verdienen met je blog. Zo kan je gebruik maken van affiliate links. Dit zijn links naar producten waar jij gewoon op kunt klikken. Zo kom je op de pagina uit waar je dat product kunt vinden. Bijvoorbeeld bij de boeken die je in het overzichtje van bol kunt zien. Wanneer jij daar op klikt kom je gewoon bij het betreffende boek uit. Het kost jou niets extra’s op het moment dat jij dan besluit dat boek, of een ander product op de site, te kopen. Maar ik verdien na jouw bestelling een klein bedrag omdat jij via mij bij hen terecht bent gekomen. Een win-win situatie dus: jij een leuk product, ik een paar cent verdiend.

Een andere manier om te verdienen met je blog is om een rechtstreekse samenwerking aan te gaan met een bedrijf. Soms krijg ik een mailtje van een bedrijf waarin ze mij benaderen voor een samenwerking en daar dan geld tegenover willen zetten. Dit gebeurt niet heel veel, maar het is altijd wel leuk als ik mailtjes krijg. Waarbij ik wel toe moet geven dat ik eigenlijk alleen met een bedrijf in zee ga als ik er zelf een meerwaarde in zie. Want ik heb er niets aan als ik een mooi verhaaltje ga schrijven over iets waar ik zelf niet achter sta alleen om wat geld binnen te halen.

Dit is een product wat ik gratis heb ontvangen en waar ik een artikel over zal schrijven.

Geld op een andere manier

Daarnaast is het ook mogelijk dat je benaderd wordt om een product te reviewen. Ik ontvang dan, gratis, een product waar ik vervolgens een artikel over schrijf. Dit zijn indirect natuurlijk ook inkomsten, want ik krijg een product zonder geld uit te hoeven geven. Alleen levert dat niets op op de bankrekening zal ik maar zeggen. Dus ook hierbij kijk ik wel naar wat bij mijn blog past en daarnaast kijk ik toch ook wel of ik een product echt nodig heb. Of ik kijk of er eventueel een winactie mogelijk is, zodat ik jou als lezer kan belonen met een leuk product.

Netjes vermelden

Wat ik overigens wel zo netjes vind is om bij een artikel te vermelden dat ik een product gratis heb ontvangen of dat een bepaald artikel op andere manieren tot stand is gekomen. Daarom zal je ook altijd ergens in de tekst een vermelding vinden dat ik benaderd ben door een bedrijf of dat ik een product gratis heb ontvangen voor een review. Daarnaast zal er altijd onderaan een artikel een zinnetje staan waarin ik aangeef dat ik een product ontvangen heb of geld heb ontvangen voor een artikel. Of wanneer ik gebruik heb gemaakt van affiliate links. En daarbij verwijs ik dan vervolgens ook naar de disclaimer die je hier op Patricia neemt je mee kunt vinden.

Lees ook:

20 gedachten over “Achter de schermen: Verdien ik met mijn blog?”

    1. Ja het is inderdaad ook verplicht maar ik vind het los daarvan ook wel zo eerlijk naar mijn lezers. En bloggen om de gratis producten doe ik niet perse. Ik heb net een paar dingen afgewezen omdat het gewoon niet past. Tja, dan ga ik ook geen schijnheilig artikel schrijven.

  1. Het is inderdaad leuk om er wat mee te verdienen, maar ik denk dat de meeste van ons een blog zijn gestart omdat ze het leuk vinden om te schrijven en verhalen te delen. Beginnen met bloggen om geld te verdienen is al de verkeerde insteek denk ik!

    1. Dat is ook zeker de verkeerde insteek dat ben ik helemaal met je eens. Net zoals zoveel heb ik mijn blog ook vooral om te schrijven en te delen. Inkomsten zijn leuk maar ook zonder inkomsten is bloggen leuk door de vele contacten die je online ook op doet.

  2. Ik schrijf alleen gesponsored blogs wanneer ik er 100% achter sta. Ik weiger er dus meer dan dat ik er aanneem. Dat is de enige manier voor mij om een persoonlijke en eerlijke blog te behouden.

  3. Leuke post in vind het wel leuk dat je geld kan verdienen maar leuker is toch producten reviewen mooie foto’s nemen dat geniet ik het meeste van

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.