Beau five days inside

Beau

Inmiddels is deze serie waarschijnlijk al bijna afgelopen, maar toch besteed ik vandaag aandacht aan dit mooie programma. Een programma waarbij je een uniek kijkje in een aantal verschillende zorglocaties krijgt. En, eerlijk is eerlijk, waarbij mijn beeld van Beau van Erven Dorens toch ook wel veranderd is.

Meest indrukwekkend

Wat ik eigenlijk toch wel het meest indrukwekkend vind ik de openheid van de mensen die in gesprek gaan met Beau en vertellen over hun situatie. De openheid van de mensen in het hospice over hoe zij kijken naar de voor hen naderende dood. Of de openheid van de mevrouw met brandwonden over de hoeveelheid pijn die zij had en de wens die zij op dat moment had. Daarnaast vond ik ook de manier waarop het programma in beeld gebracht wordt heel erg waardig en mooi. In het programma wordt niet gezocht naar sensatie en dergelijke, maar mensen worden op een waardige en respectvolle manier in beeld gebracht.


Mijn beeld van Beau

Tja, eerlijk is eerlijk, ik had bij Beau van Erven Dorens altijd een beetje een beeld van een soort patser. Iemand die wel even wilde laten zien wie hij is en dat hij het allemaal wel even kan. Maar in dit programma zie je een menselijke kant van Beau. Je ziet zijn zorg om mensen, zijn kwetsbaarheden. Ik denk dat je wel kunt zeggen dat je in dit programma de mens achter Beau van Erven Dorens kan zien.

Beau
© RTL / Roland J.Reinders

Iets voor mij?

Als ik naar dit programma kijk, dan vraag ik me toch ook wel eens af of het iets voor mij zou zijn. Het werken in een brandwondencentrum zou ik denk ik in elk geval niet kunnen. Als ik hoor hoe zo’n klein mannetje ligt te huilen van de pijn dan zou ik denk ik een gevoel van machteloosheid hebben. Natuurlijk groei je er misschien ook wel in als je op een dergelijke afdeling werkt, maar toch. Ik vond de aflevering van de mensen met een verstandelijke beperking wel heel mooi om te zien. Dat is toch een beetje terug naar het zorggebied waar ik vroeger voor geleerd heb. Dat zou ook een plek zijn waar ik mezelf nog wel zou kunnen zien werken, alleen voor mijn gevoel zit er ontzettend veel administratie bij de zorg en minder tijd voor de cliënten. En toch denk ik misschien ook wel dat ik me veel situaties toch teveel aan zou trekken.

Wat vond jij van dit programma? Heb je het gekeken of juist niet?

20 gedachten over “Beau five days inside”

  1. Ik kijk het meestal terug. Papa wil er niet naar kijken. Maar vind het een goed programma. En knap gemaakt laat mensen in hun waarde. Knap gedaan.

  2. Ik ken het programma niet, aangezien ik in België woon, maar het lijkt me wel een fijn programma. Ik weet niet of ik alles zou willen zien, zoals bij dat brandwondencentrum. Mijn mama is eind 2016 plots overleden en dat maakt zulke programma’s moeilijker om te kijken voor mij! 🙂
    Julie onlangs geplaatst…Het geld waard? #gadgetsMy Profile

    1. Dat kan ik me voorstellen dat je een programma dan lastiger vindt om naar te kijken! Dat heb ik altijd met dat soort programma’s van mensen die dan ongeneeslijk ziek zijn en nog één keer een reis ofzo maken. Die kijk ik inderdaad niet.

    1. Geen idee of dat daarmee te maken heeft gehad met de kijkcijfers. Maar ik kan het me ergens niet heel erg voorstellen dat je mensen gaat gebruiken die ziek of stervende zijn om kijkcijfers te genereren. Al draait het daar bij andere programma’s misschien ook wel weer om.

  3. Dat beeld wat jij van Beau van Erven Dorens had dat heb ik ook. En helaas heb ik dit programma niet gezien want dan had het mijn mening veranderd. Ik vind het wel belangrijk dat dit soort programma’s er zijn zodat iedereen weet dat er ook mensen zijn die het niet goed hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.