Beauty | Make up en ik

Beauty | Make up en ik

make up
Foto: Sjajolika

Ik ben niet iemand die veel make up gebruikt. Sterker nog, ik gebruik het eigenlijk helemaal niet. Ik neem er simpelweg de tijd niet voor om iets op te doen, al is het maar mascara. En toch wil ik het meer gaan doen. Maar waar moet ik beginnen?

Tijd

Het belangrijkste argument wat ik altijd op geef als mij gevraagd wordt waarom ik geen make up draag is eigenlijk altijd: “ik heb er geen tijd voor om ’s morgens voor de spiegel te gaan staan.” Maar beter kan ik natuurlijk zeggen: “Ik maak er geen tijd voor om ’s morgens voor de spiegel te gaan staan. Want, laten we eerlijk zijn, zo heel veel tijd hoeft het toch niet te kosten als je make up op doet?

Wat?

Maar wat heb je nou nodig als je eigenlijk de make up goed wilt doen? Ik beperk het meestal tot mascara. En sinds kort gebruik ik een dagcreme. Maar ik moet er dan wel weer aan gaan denken dat ik ’s avonds ook mijn gezicht weer schoonmaak, want ik heb vaak de neiging om gewoon in bed te duiken na een lange dag werken en er verder niets meer aan te doen. Heel af en toe heb ik wel wat oogschaduw op, maar ik weet eigenlijk nooit goed wat nou precies bij mijn gezicht past enzo. Daarom beperk ik mij meestal tot blauw tinten. En ik gebruik afwisselend zwarte of blauwe mascara die overigens wel altijd waterproof moet zijn.

Tips

Tips met betrekking tot kleur of gebruik van make up zijn natuurlijk altijd welkom, want heel eerlijk? Ik weet het echt vaak niet. Wat zijn kleuren die passen bij blauwe ogen? Wat zijn kleuren die me zullen staan? Want ik ben niet echt van het experimenteren. Bovendien, hoe “uitbundig” moet je uitpakken op ieder moment van de dag? Dus ik zou zeggen:

Wat zijn jou tips met betrekking tot make up? En wat vind jij fijne merken?

Comments

comments

2 gedachten over “Beauty | Make up en ik

  1. persoonlijk vind ik blauwe mascara echt vreselijk.
    Ik zou je kunnen adviseren om eens een workshop te gaan volgen bij douglas.
    Dit heb ik ook gedaan, je krijg enorm veel tips en kan meteen thuis aan de slag.
    En nadien … krijg je van mensen om je heen te horen dat je er zo geweldig uit ziet, tenminste dat was hier wel het geval. Weg met mij als slonzige moeder op het schoolplein, maar een hippe en goed uitziende moeder (zonder wallen door daan die nog 3 x per nacht wakker is zucht…)

    monica onlangs geplaatst…Dragen van je kinderenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Er op uit | Shoppen in kerstsfeer

In deze decembermaand gaan veel mensen er natuurlijk op uit om cadeaus te kopen. Cadeaus voor dierbaren, voor vrienden, voor...

Sluiten