Smartphone musthaves voor bloggers

Smartphone musthaves voor bloggers

Tegenwoordig is een smartphone onmisbaar. Je doet er werkelijk alles op: het nieuws lezen, kijken wat voor weer het wordt, je sociale contacten onderhouden, foto’s maken en doorsturen, noem maar op. Weet iemand nog hoe het vroeger was? Ik ook niet, en helemaal niet nu ik blogger ben. Als blogger is je smartphone je alles. En daarom heb ik een lijstje gemaakt waarin staat wat je smartphone nodig heeft om blog-proof te zijn.

Een goede camera

Natuurlijk een goede camera! Bloggers willen alles vastleggen, al helemaal als ze iets leuks gaan doen: een stad bezoeken, leuke kleren showen, een tutorial maken. Hoe beter je camera, hoe beter je blog of vlog. Tegenwoordig zijn camera’s op smartphones erg goed, maar er zijn er altijd een paar die eruit springen. De iPhone 7 release was voor camera-land geweldig: want wát een camera zit daarop! Je maakt echt de beste foto’s met de iPhone 7, en vooral met de Plus. Daarnaast hebben de Galaxy S7 en de Huawei P9 ook een goede camera vergeleken met alle andere toestellen.

smartphone

Genoeg opslag

Stel je voor: je bent net met een vlog bezig, krijg je een melding dat je niet verder kan omdat je geheugen vol zit. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Vandaar dat je, voor je een telefoon koopt, kijkt naar de hoeveelheid opslag die je erbij pakt. 16 gb voor een blogger is echt te weinig! Ideaal is minstens 32 gb, maar het liefste nog veel meer. De iPhone 7 heeft de meeste opslag: tot wel 256 gb. Het enige nadeel is dat er geen SD-kaartje in de iPhone kan, wat wel kan bij Android toestellen, en dat is meestal best een goedkoop alternatief.

Virusvrij

Je moet er toch niet aan denken dat er ineens een virus op je smartphone zit? Er kan van alles vervelends gebeuren met je telefoon als je een virus hebt. Zorg ervoor dat je in geen enkel geval apps download buiten de Google Play Store of App Store. Ben je nog niet zeker van je zaak? Download een anti-virus app zoals McAfee of AVG antivirus op je Android toestel. Dit hoeft niet bij iPhone toestellen, want het beleid bij Apple zorgt ervoor dat alle apps die in de App Store terecht komen eerst uitgebreid gecontroleerd worden door Apple. Zo weet je zeker dat als je iets in de App Store download het geen virus bevat.

Blog Apps

Wat is onmisbaar voor een blogger? Dat zijn de apps waarmee bloggers functioneren. Bijvoorbeeld de volgende:

  • WordPress of Blogger. Grote kans dat jij als blogger dit gebruikt voor je blog. Heel handig om op je smartphone te hebben als je snel iets moet aanpassen.
  • Dit is een app van Facebook waarmee jij makkelijk je Facebook-pagina beheert.
  • Google Analytics. Leuk hè, die statistieken? Ik vind ze in ieder geval mega interessant en kan er telkens naar blijven kijken. En het is nu dus ook te downloaden op je smartphone. Dus je hoeft je niet meer te vervelen in de trein.
  • Dit is een app (alleen voor iPhone) waarbij je agenda heel overzichtelijk wordt en handig ingeplanned kan worden. Geef verschillende kleuren voor je afspraken/deadlines/andere dingen en mis zo nooit meer iets in je drukke bloggers-leven! Trouwens ook bruikbaar als je geen blogger bent.
  • Om nog even terug te komen op hoe belangrijk die camera wel niet is voor een blogger, is deze app heel handig voor degene met nog niet de nieuwste telefoon. Deze app is alleen te downloaden voor Android toestellen en je maakt er de beste foto’s mee, op elk moment.

Ik ben benieuwd of jullie nog meer dingen weten wat echt onmisbaar is op een smartphone van bloggers. Misschien nog een leuke app die ik over het hoofd zie, of een functie die een smartphone moet hebben?

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
dag
Blogmutsen & co: Inspirerende YouTube fimpjes

Vandaag delen wij blogmutsen enkele YouTube filmpjes met jullie die ons inspireren of die we gewoon mooi, knap of noem...

Sluiten