Blogmutsen & Co: Wat brengt mij tot rust?

Blogmutsen & Co: Wat brengt mij tot rust?

Vandaag weer een rustig artikel in de Blogmutsen & co. Want wat brengt mij nou tot rust na een lange drukke werkdag of een dag waarop ik gevoelsmatig alleen maar gerend en gedaan heb? Immers, iedereen kan een moment van rust wel gebruiken na een lange dag. Of heb jij niet af en toe behoefte aan een beetje rust? Ik heb dat duidelijk wel en ik ga je vandaag vertellen op welke manieren ik die rust probeer te vinden.

Televisie kijken

Ik vind het heerlijk om als ik thuis kom even een moment voor mezelf te pakken door te kijken naar de televisie. En heel eerlijk? Dan maakt het me niet zo heel veel uit wat er op de televisie is, maar gewoon even rustig zitten en kijken naar het beeld. Vaak overigens is het nieuws op tv als ik thuis komt. Of een herhaling van RTL Late Night. Dat zie ik dan ook nog wel eens voorbij komen. Maar echt, het kan ook zijn dat Bjarne in de kamer is en Nick jr. op staat. Nou, dan kijk ik dat even mee. Echt bewust kijken doe ik het niet, het is namelijk echt gewoon een moment van afschakelen van wat ik gedaan heb.

Lezen

Wat ik ook heerlijk vind is om gewoon even languit op de bank te gaan zitten en een boek te lezen. Dat is alleen wel iets waar ik eigenlijk veel te weinig tijd voor neem. Lezen is ook iets wat ik voornamelijk ’s avonds zou doen. Op het moment dat Bjarne in bed ligt, Daphne eventueel werken is en ik dus alleen ben. Kaarsjes aan in de kamer, kopje koffie of thee erbij, schoenen uit en lekker ontspannen met een goed boek. Wat ik dan zoal lees? Dat kan eigenlijk van alles zijn. Als het maar niet te gewelddadig wordt in het boek, want daar houd ik dus absoluut niet van.

Foto: Africa Studio / Shutterstock
Foto: Africa Studio / Shutterstock

Muziek

Natuurlijk mag muziek in dit rijtje niet ontbreken. Want ja, ook al houd ik er ontzettend veel van om mee te zingen met de muziek die ik hoor, ik kan ook enorm rustig worden door gewoon lekker naar muziek te luisteren. Dat is denk ik ook iets wat ik van mijn vader heb overgenomen. Mijn vader kon vroeger uren met een koptelefoon op in zijn stoel zitten om te luisteren naar klassieke muziek. Ondertussen mee dirigerend op wat hij hoorde. En zo wist ik dan ook wel weer ongeveer waar mijn vader in een muziek stuk was, want ook ik kon, en kan, klassieke muziek wel waarderen.

Natuur

De natuur is ook een plek waar ik tot rust kan komen. Al van kleins af aan heb ik wat met water. Ik voel me heel erg op mijn gemak bij water en kom echt tot rust daar. Luisteren naar een kabbelend beekje, wandelen langs een groot meer en kijken naar de weerspiegeling van alles om mij heen op het water oppervlak. Proberen vissen te spotten die naar adem happen. Of ’s morgens vroeg als ik naar het depot van de krant fiets en ik kom langs een weiland. Dan kan ik ook genieten van de rust om mij heen.

Foto: Kesipun / Shutterstock
Foto: Kesipun / Shutterstock

Nog meer manieren om tot rust te komen

Ben jij benieuwd hoe Simone en Nikky tot rust kunnen komen? Lees dan ook hun artikelen en wie weet krijg je daar weer nieuwe manieren aangereikt waarop ook jij tot rust kunt komen.

Hoe kom jij tot rust? Laat het me weten in een reactie, misschien breng jij mij daarmee wel weer op een idee.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Orry and Friends
Orry and Friends; leuk voor jong en oud

Toen wij eind september eindelijk zomervakantie hadden zijn wij een week naar Landal Greenparks en een week naar Center Parcs...

Sluiten