Blogmutsen & Co: Waarom ik van de herfst houd.

Blogmutsen & Co: Waarom ik van de herfst houd.

Vandaag in een nieuw artikel van de blogmutsen gaan we het hebben over de herfst. Immers, de herfst is vandaag begonnen. Of nou ja, in de volksmond dan. Want de meteorologische herfst begint op 1 september, dus dan zouden we allang in de herfst zitten, terwijl we wat de astrologische kalender nog in de zomer zitten. Daar begint de herfst namelijk op 22 september 2016 om 16.21 uur. Nog even geduld dus. Ik vertel je vandaag in elk geval alvast waarom ik wel van de herfst houd. En ook waarom niet.

Kleuren

Wat ik het mooiste vind aan de herfst zijn de super mooie kleuren die aan de bomen verschijnen. Bomen die in de zomer compleet groen zijn krijgen ineens meerdere kleuren in verschillende rood, geel en groen tinten. Vooral als je langs een bos rijdt kan je hele mooie kleurschakeringen zien in de bomen. Geweldig vind ik het om naar dat natuur verschijnsel te kijken. De natuur schildert dan eigenlijk haar eigen schilderij en jij kan daar gratis en voor niets naar kijken.

Nazomer

Wat ik ook heerlijk vind is dat je regelmatig nog lekker buiten kunt zitten en dat er zelfs nog dagen bij kunnen zijn waarop je bijvoorbeeld de barbeque aan kunt steken. Die dagen zijn schaars, maar ze zijn er wel. Extreme temperaturen heb je niet meer in de herfst, maar een graad of 18 tot 20 kan ook heel lekker zijn. Zeker met een zonnetje dat dan nog schijnt. Dat maakt een wandeling in het bos vaak ook meteen nog mooier omdat de zon dan alle kleuren van de bomen nog meer belicht.

herfst

Regen

Een nadeel van de herfst is dan wel weer de toename van de kans op regen. Dat maakt het vooral tijdens het werken natuurlijk minder leuk. Maar de natuur heeft het na de warme zomer ook wel nodig om weer een beetje vocht binnen te krijgen. De najaarsstormen vind ik soms ook wel mooi, maar dan vooral om beelden op het nieuws te zien van mensen die dan tegen de wind in op het strand gaan hangen. Storm schade zie ik dan weer minder graag, maar daar zal ik vast niet de enige in zijn. Dat vind ik altijd weer zo zonde van de natuur.

Waarom houden zij wel of niet van de herfst?

Natuurlijk geef ik je ook weer de links van de andere meiden. Zij vertellen in hun artikelen ook waarom ze wel of niet van de herfst houden. Kijk daarom eens bij:

En jij? Houd jij van de herfst? En waarom wel of niet? Laat het me weten in een reactie.

Comments

comments

Eén gedachte over “Blogmutsen & Co: Waarom ik van de herfst houd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle

Begin september brachten wij op een vrije maandag een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle. Dit is de grootste begraafplaats...

Sluiten