Bucketlist | Een dagje naar de Apenheul

Bucketlist | Een dagje naar de Apenheul

apenheul

Nu ik weer meer met categorieĆ«n ben gaan werken vond ik het tijd worden om ook mijn bucketlist weer eens te bekijken. Wat stond er ook alweer op? Wat heb ik daarvan al gedaan en kan ik doorstrepen? Wat is er nog te bereiken? Vanaf nu houd ik je weer regelmatig op de hoogte van dingen die ik af kan strepen. Vandaag neem ik je mee naar… de Apenheul en vertel ik je waarom juist dit op mijn bucketlist stond.

Aapjes kijken

Aapjes kijken vind ik best leuk hoor… Zolang ze maar veilig in de dierentuin achter glas zitten of in een buitenverblijf waar ik niet tussendoor hoef te lopen. Daar heb ik dus echt niets mee. Daphne daarentegen vindt het geweldig om tussen de loslopende apen rond te lopen in bijvoorbeeld het doodshoofd apen bos in GaiaZOO. Als ze dat bos in gaat, dan gaat ze altijd alleen. De kinderwagen mag daar niet in en Bjarne kan nog niet goed genoeg lopen om daar helemaal alleen te lopen. Bovendien loopt hij natuurlijk alle kanten op haha. Dus dat wordt geen succes. Dan moet hij nog maar even wachten tot hij een keer met mama mee mag. Maar ik blijf wel fijn buiten staan.

Loslopende apen

Nee, ik heb er echt niets mee als ik door een gebied loop waarvan ik weet dat daar apen lopen. Of wat voor dieren dan ook trouwens. Ik ben gewoon niet zo’n held wat dat betreft haha. Ik ben veel te bang dat die beesten dan bovenop mij gaan zitten en ze niet meer van mij af gaan. Nou zullen die beesten ongetwijfeld banger voor mij zijn dan ik voor hen, maar toch. Het is het idee. Ik vind het gewoon niets haha. En toen kwam Daphne met de mededeling dat ze gratis kaartjes kon krijgen voor de Apenheul. En aangezien dat redelijk te doen was vanaf de camping, moesten we dat maar doen… Kon ik nog terug? Nee eigenlijk niet haha.

De Apenheul

En dus gingen we in onze vakantie naar de Apenheul. De mededeling dat daar aap vrije tassen waren maakten mij nou niet echt geruster eerlijk gezegd. Daphne had me al gezegd dat als er een aap op me zou gaan zitten zij hem wel weg zou halen… Nadat ze er een foto van had gemaakt. O ja, en ik moest dan vooral rustig blijven. Nou, ik kan je vertellen, volgens mij raak ik dan gewoon in paniek en moet dat beest gewoon weg foto of geen foto. Enfin, we waren door de ingang van het park, de tassen netjes in de aapvrije tas en daar gingen we dan. Eerst even naar de apen kijken was er niet bij, nee, je kwam gelijk terecht in het deel van het park waar de doodshoofd apen loslopen. En natuurlijk, ik had er een paar meter gelopen en er was een aap die besloot in de buurt te komen. Gelukkig koos hij voor de kinderwagen en kon ik dus heel rustig een paar stappen terug doen, zodat Daphne een foto kon maken en het beest weg kon jagen. Daarna gingen we de rest van het park door.

DSC_0708

En achteraf?

Eerlijk is eerlijk, achteraf viel het allemaal best wel mee. Mijn angst was groter dan wat er Ć¼berhaupt gebeurde. Er waren heel veel gebieden waar de apen los konden lopen, maar op veel plaatsen zaten ze gewoon hoog in de bomen en leken ze weinig te willen doen. Dus dat maakte me wel weer wat geruster. Nou is het niet zo dat ik er vrijwillig morgen weer heen ga, ik heb het nu wel even gehad met loslopende apen, maar om het een keer mee te maken was wel heel erg leuk. En Bjarne vond het geweldig. Nou ja en als je kind geniet, dan geniet je zelf ook toch? Dit kan ik in elk geval weer van mijn Bucketlist afstrepen.

Ben jij al eens in de Apenheul geweest? Wat vond je ervan? En wat vind jij ervan om tussen de beesten rond te lopen? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Mamablog | Wat een speelgoed!

Natuurlijk als je een kindje hebt heb je ook speelgoed. Veel speelgoed, heel veel speelgoed. En Bjarne heeft dat ook....

Sluiten