Bucketlist | Nog een keer een concert van The Kelly Family bijwonen.

Muziek

Wat deed het een pijn toen ik besefte dat het de laatste keer zou zijn… 31 mei 2008 in Maastricht. Nooit meer feest bij een concert, nooit meer huilend die laatste zin zingen. Nooit meer… The Kelly Family live op het podium. Totdat…

Ze komen terug!

Totdat in 2016 bekend werd dat ze terug zouden komen voor een eenmalig concert in de Westfalenhallen in Dortmund. Eenmalig terug naar de plek waar het allemaal begon in 1994. Maar wel met een nieuw album. Heel stiekem kwam toen al de hoop op een tournee. Helemaal nadat de kaarten voor dat bewuste concert binnen 20 minuten uitverkocht waren. Tot de release van het nieuwe album en het eerste concert moest ik het echter doen met de optredens op de Duitse tv.

Verlossend woord

Ik weet niet meer waar ik het uiteindelijk voor het eerst hoorde, maar wat was ik blij toen bekend werd dat ze gingen touren. In Duitsland dat wel. Er ontstond een idee om met een paar vriendinnen naar Keulen te gaan. Zij wilden daar graag heen en hadden plek over in de auto. Nou, ik ging natuurlijk maar wat graag heen. Maar… toen de kaarten besteld zouden worden werd bekend dat op 24 maart een concert gegeven zou worden in Rotterdam. En die kaarten waren een stukje goedkoper dan Keulen. Dus besloten we dat we naar Keulen zouden gaan. Lang zou het toch nog duren, dan kon die extra maand er ook wel bij.

The Kelly Family

Duurt lang!

Maar och wat duurde het toch uiteindelijk lang. De tour begon en op Facebook verscheen per concert een foto van de Kelly Family met hun publiek. En ik keek ze allemaal. Stiekem wel jaloers omdat die fans de Kelly’s al hadden gezien. Stom eigenlijk haha. Maar uiteindelijk was ik niet de enige die aftelde naast natuurlijk de vriendinnen waar ik mee zou gaan. Ook op het koor was er iemand die iedere week mee aftelde. Helaas moest ik haar wel teleurstellen: live gaan op Facebook ging ik echt niet doen. Of… het zou niet leuk moeten zijn haha. Nee maar ik ken mezelf en ik weet wat The Kelly Family voor mij betekent, dus ik had ook wel een beetje een idee hoe ik zou gaan reageren.


24 maart 2018

Eindelijk was het dan zover. Ik werd rond half 4 opgehaald en gewapend met de live cd van Dortmund op een USB-stick om alvast op te warmen, gingen we naar Meerssen om een vriendin op te pikken. Vanuit daar vertrokken we dan via Antwerpen naar Rotterdam. Waarom via Antwerpen? Heel simpel, de A2 was op verschillende plaatsen dicht. Dus was dit de snelste route. We konden gelukkig makkelijk een parkeerplaats vinden en waren eigenlijk ook zo binnen. En toen was het 8 uur en kwamen ze het podium op. Wat was het GEWELDIG!!! Zoveel emoties die door mijn lichaam gingen, Herinneringen aan “vroeger” niet alleen door de nummer en door dat sommige nummers nu was anders live gebracht worden dan toen. Of dat er minder op gedanst wordt ofzo. Maar gewoon het hele plaatje bij elkaar en natuurlijk vooral het feit dat ze er weer waren. En na afloop de emotie omdat… je nooit weet of er nog een concert gaat komen en je ze nog een keer gaat zien. Maar net als altijd was het ook dit keer weer een enorm feest om erbij te zijn.

The Kelly Family
“Put on the red shoes that you like”

Heb jij ooit een optreden van The Kelly Family gezien?

Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer informatie zie mijn disclaimer.

43 gedachten over “Bucketlist | Nog een keer een concert van The Kelly Family bijwonen.”

  1. Nou ja, ze zijn sinds dit jaar eigenlijk weer echt aan het touren. En dan vorig jaar de 3 concerten in Dortmund als comeback. Maar vooral in de ’90’s hoorde je wel eens wat van ze hier in Nederland ja.

 1. Wat leuk! Ik ben zelf te jong om hier fan van te zijn geloof ik, maar leuk dat je nog een keertje heen kon! Gelukkig is Duitsland dichtbij en toch heb je een beetje een vakantie idee als je er heen gaat 🙂

  1. Haha, ik weet niet hoe oud je bent, maar bij het concert waren zelfs de allerjongsten aanwezig. Ik schat dat één van de jongste kindjes die ik gezien heb een jaar of 4 was. Maar of die echt fan is… Al kan mijn zoontje van 4 ook enkele nummers meezingen hoor. Duitsland is voor mij een paar minuten rijden, maar de kaarten daar zijn helaas veel duurder dan hier. En ook in Duitsland worden momenteel niet veel concerten meer gegeven.

 2. Wat gaaf!! Ik ben ook fan van ze (geweest), maar heb al jaren niet veel meer van ze vernomen. (Al hou ik het eerlijk gezegd ook niet bij, haha!)
  De muziek staat wel nog steeds trouw op mijn computer en zelfs op mijn telefoon. Die familie is zo bijzonder muzikaal, ik kan de emoties van zo’n concert dan ook helemaal begrijpen. 🙂
  Proudweirdo onlangs geplaatst…Chronische ziektes; Migraine – InformatiefMy Profile

  1. Haha, ik ben ze altijd blijven volgen op Facebook en Instagram. Ook Paddy en Maite die helaas momenteel niet meetouren omdat ze voorrang geven aan hun succesvolle solo carrières. Bij mij staat inderdaad ook alle muziek op mijn telefoon, zo natuurlijk ook de nieuwste cd, We got love, die vorig jaar verscheen. Tja, die emoties… ik denk dat iedere echte fan ze wel herkend en begrijpt.

 3. Dat klinkt als n geweldig concert! Fijn dat je zo genoten hebt! Ik heb in Dortmund vorig jaar Mega genoten net als dit jaar! Hoewel Ik eerlijk moet zeggen dat Ik t vorig jaar veel Meer Flair vond hebben als dit jaar, Maar desondanks was t mega! Herrinneringen die voor altijd blijven. Ik mag nu uitkijken naar t concert van Angelo Kelly met zijn Familie in Mönchengladbach in de zomer. Lekker dicht in de buurt, en een van de kinderen gaat mee voor t eerst naar een concert!

  1. Het was inderdaad geweldig! Dortmund lijkt me inderdaad ook een feestje te zijn geweest. De live cd van Dortmund vorig jaar geeft in elk geval wel een super sfeer van toen aan. En dan mis je op die cd natuurlijk nog heel veel van tussen de nummers door. Het was bij ons alleen jammer dat Patricia een lichte blessure had en daardoor niet kon dansen, maar goed, ze was er. Wat leuk dat je in de zomer naar Angelo en co gaat! Ik wil heel graag een keer naar een concert van “Paddy”. Dus wie weet… als hij een keer in de buurt komt…

 4. Ik heb zelf nog nooit een optreden gezien van The Kelly Family. Eerlijk gezegd ook nog niet van gehoord. Het ziet er wel super gezellig uit!

  Erg fijn te lezen dat je het zo naar je zin hebt gehad:-)

  1. Het was inderdaad ook echt super gezellig. Het is nu inmiddels al een week geleden en ik heb de hele week niets anders gedaan dan nagenieten van alle foto’s en filmpjes die ik van het concert heb.

 5. Tof dat je hebt kunnen gaan! Het is niet mijn muziek maar ik ken toevallig iemand die hier ook helemaal gek van is dus ik ga je blog zeker even door sturen naar der!

 6. Ik wist echt niet dat die nog zongen! Ken ze vanuit mijn kindertijd. Was geen fan maar mijn zus des te meer. Hun muziek schalde dus geregeld door ons huis :-). Ben blij dat je ze nog een keer hebt kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.