Er op uit | Center Parcs

Er op uit | Center Parcs

Center Parcs. Wie kent het niet? Waarschijnlijk als je een willekeurige Nederlander gaat vragen om een bungalowpark op te noemen, is het eerste wat je hoort Center Parcs. Al zo lang als ik mij kan herinneren bezoek ik één van deze parken. In dit artikel lees je meer over Center Parcs en wat het zo mooi maakt.

Sporthuis Centrum

De eerste keer dat ik op een park kwam wat nu Center Parcs is, heette het nog Sporthuis Centrum. Sporthuis Centrum was oorspronkelijk een winkelketen die sportartikelen verkocht. Dit werd later uitgebreid met kampeerartikelen tot de eigenaar besloot een bos bij Reuver aan te kopen. Hier zette hij tenten neer die later vervangen zouden worden door bungalows. Park de Lommerbergen was geboren. De Lommerbergen maakt tegenwoordig trouwens deel uit van Landal Greenparks. maar terug naar Sporthuis Centrum, dat haar naam in 1986 veranderde in het nu bekende Center Parcs.

Ieder jaar

Ieder jaar ging ik met mijn ouders naar Center Parcs. Wij gingen altijd naar het park De Huttenheugte in Dalen (Drenthe). Dit park ligt het dichtst bij ons huis en toch was je even helemaal weg uit de “normale wereld”. Het fijne van dit park was dat je eigenlijk niet echt kon verdwalen. Zolang je de hoofdweg over het park maar volgt, kom je altijd bij je huisje terug. Bovendien, als wij gingen zwemmen (toen we eenmaal onze diploma’s hadden en zelfstandig naar het zwembad konden) spraken we vaak een tijd af met mijn ouders waarop we uit het water moesten. Of er was een voorstellen van PéPéTéVé in het Market Dome. We spraken dan altijd af bij “Chez Pierre”. Dat was de bar in het park. Overigens is Chez Pierre inmiddels ook van naam veranderd.

Tweede thuis

Center Parcs voelde voor mij altijd als een tweede thuis. Ik kon het park de Huttenheugte natuurlijk na al die jaren op mijn duimpje en wist precies wat ik waar kon vinden. Maar ook nu, nu ik naar een aantal andere parken ben geweest met Daphne en Bjarne blijft Center Parcs voelen als een tweede thuis. Je bent weg uit je normale leefomgeving, hebt echt vakantie, maar bent toch dicht bij huis. Want ja, als ik met Daphne naar Center Parcs ga, dan is dat naar Het Meerdal in America (Limburg).

Buitenland

Naast parken in Nederland heeft Center Parcs inmiddels ook de nodige parken in Duitsland, België en Frankrijk. Het park blijft vernieuwen, op 29 juni 2015 openen zij hun 5e park in Frankrijk genaamd Park Le Bois aux Daims. In 2016 komt er een nieuw park in Duitsland in de regio Baden-Württemberg, in 2017 een park in Belgisch Limburg en in 2018 staat een nieuw park in Frankrijk op de planning in de Rhône-Alpes. Veel parken in het buitenland heb ik zelf nog niet bezocht. Afgelopen jaar zijn wij twee weken naar Park Nordseeküste geweest en dat was het dan ook wat betreft de buitenlandse parken.

Ben je toe aan een beetje ontspanning? Vraag dan snel een brochure aan op de website en ga genieten!
Heb jij al eens één van de parken van Center Parcs bezocht?
In dit artikel is gebruik gemaakt van affilitate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Comments

comments

6 gedachten over “Er op uit | Center Parcs

  1. Voor mij voelt het hetzelfde. Ik kwam voor het eerst bij Center Parcs toen ik nog in m’n moeder d’r buik zit en er is nog geen jaar voorbij gegaan dat we er niet zijn geweest, zo niet vaker. Inmiddels bijna niet meer met mijn ouders maar daarentegen wel met m’n vriend. Zo neem ik dat dus ook over.
    Melissa Charlotte onlangs geplaatst…New In #3 – DMMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Persoonlijk | 5 dingen die ik doe op mijn telefoon

Vandaag eens geen gebruikelijke tag op mijn blog, maar een lijstje. Het leek mij wel eens leuk namelijk om op...

Sluiten