21 november 2019
koffie

De koffie tag

In de blogwereld gaan een flink aantal tags rond. Ik werd door &Xaar uitgenodigd om deze tag over te nemen en dus ook in te vullen. En daarom vandaag de koffie tag. Hoe drink ik mijn koffie en meer.

Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik was denk ik een jaar of 18 toen ik mijn eerste kopje koffie dronk. Volgens mij moet dat geweest zijn toen ik stage liep in Amsterdam en ik van donderdag op vrijdag bij een oom en tante van mijn vader logeerde. Daar kreeg ik dan vaak koffie met melk en suiker. Ik weet nog wel dat ik het eerste kopje eigenlijk niet lekker vond maar dat niet echt durfde te zeggen. Dus ik heb “braaf” het kopje leeggedronken. Niet lang daarna dronk ik mijn koffie zonder melk.

Met wie drink jij graag koffie?

Het maakt mij eigenlijk niet uit met wie ik drink. Of ik hem samen drink met mensen of alleen, ik drink gewoon graag koffie. Maar natuurlijk is het wel zo gezellig om met een vriendin ofzo iets te drinken.

Op welke moment van de dag drink je koffie?

Moet daar een moment voor zijn dan? Ik drink werkelijk waar de hele dag door het vloeibare zwarte goud zoals ik het wel eens noem. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed zou ik bijna zeggen.

Wat is je favoriete koffievariatie?

Cappuccino, Latte Macchiato of iets met karamel. Dat gaat er toch altijd wel in.

koffie
Foto: Pixabay

Wat is je favoriete koffiemerk?

Pfff… een favoriet merk heb ik eigenlijk niet. Thuis drinken wij over het algemeen het Hema merk. Maar wanneer ik het buitenshuis ergens drink, dan vind ik de koffie van Hesselink wel heel lekker.

Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan een soort/smaak?

Ik probeer zeker wel eens wat uit, maar toch kom ik meestal wel weer bij de vaste koffie terecht die wij altijd hebben. Dat komt ook doordat die koffie het meest betaalbaar is.

Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?

Nee eigenlijk niet. Normaal willen we nog wel eens wat voor de Dolce Gusto in huis hebben, maar momenteel hebben we enkel koffiepads in huis. Dus de gasten kunnen gewoon dezelfde koffie drinken als de koffie die wij hebben.

Foto: Pixabay

Waar koop jij je koffie?

Dat heb ik toevallig hierboven al eens genoemd. Meestal kopen wij de koffie bij de Hema. Maar het kan ook wel eens gebeuren dat we een huismerk drinken. Ligt er ook net een beetje aan of we op tijd nieuwe voorraad in huis hebben of niet.

Hoe drink jij je standaard kop je koffie?

Meestal pak ik thuis een grote mok en daar dan 4 zoetjes daarin. Melk heb ik al tijden er niet meer in en suiker er in vind ik niet altijd lekker. Dus wanneer het echt niet anders kan drink ik hem wel eens echt zwart.

Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

Ik vind een simpel koekje wel lekker. Maar ook een luxere koek of een stuk gebak gaat er altijd wel in. Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit wat er bij zit. Ook wanneer ik er niets bij krijg ben ik al tevreden.

Een gemene: Nooit meer koffie of nooit meer thee?

Dan nooit meer thee. Ik drink echt veel liever koffie dan thee, dus die keuze is voor mij niet zo heel moeilijk.

Wat drink jij liever? Koffie of thee?

lees ook:

2 thoughts on “De koffie tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.