Een bindend verhaal

Een bindend verhaal

Zo luidt de aanhef boven de weekbrief voor deze week. Maar wat is nou een bindend verhaal? In de weekbrief wordt een Bijbelverhaal verteld waarin een voorbeeld van re-ligare duidelijk wordt. Oftewel een voorbeeld van opnieuw verbinden. In het verhaal over Jozef gaat het uiteindelijk over het werkelijkheid worden van een droom en het verbinden door vergeven. Dit verhaal op zich verbindt ook drie verschillende religies omdat in zowel het Oude en het Nieuwe testament en in de Koran dit verhaal geschreven staat. Maar hoe kan ik zelf zorgen voor een bindend verhaal in mijn eigen omgeving?

Verbinding

Iedereen zoekt verbinding.  Verbinding met je collega’s, met vrienden, je familie, je gezin. In alle rollen die je in het leven hebt, is er een zekere verbinding nodig. Je bent partners omdat je voor elkaar gekozen hebt. Omdat er iets was wat jullie samen verbond. Je bent een gezin omdat een kindje zijn of haar ouders verbindt. Of een relatie tussen de ouders nou wel of geen stand houdt, een verbinding blijft er wel. Een bindend verhaal tussen ouders over hun kind omdat je, zeer waarschijnlijk in elk geval toch, allebei het beste wilt voor je kind. Je bent collega’s omdat het bedrijf waar je werkt jullie verbind. En zo is er altijd voor iedereen een manier waarop er een verbinding is. Maar behalve de verbinding met de ander is er nog een verbinding die misschien nog wel honderd keer belangrijker is…

Verbinding met jezelf

Ja, de verbinding met jezelf is misschien wel de belangrijkste verbinding die je in je leven nodig hebt. Daar kan je niet zonder denk ik. Of misschien beter gezegd, weet ik. Want als je de verbinding met jezelf kwijt bent, dan is het zo moeilijk om bijvoorbeeld positief te blijven. Of gewoon simpelweg te functioneren. Dan kan je op een automatische piloot leven, maar ook daar ben je natuurlijk niet altijd mee geholpen. Maar hoe vind je de verbinding met jezelf weer terug als je hem (even) kwijt bent? Dat is voor mij altijd de grote vraag. En heel eerlijk? Daar kan ik je niet eens echt een antwoord op geven. Want vaak heb ik “ineens” weer een verbinding met mezelf zonder dat ik aan kan geven waarom.

verhaal

Een bindend verhaal

Misschien is het Bjarne die soms met een bloemetje komt “Hier mama, ik heb een bloemetje voor je, dan wordt je vrolijk.” Dan besef ik toch ook wel weer even hoe rijk ik eigenlijk ben met een mooi gezin. Of soms door een knipoog, een schouderklopje. Door iemand die gemeend vraagt hoe het met me gaat. En ok, misschien geef ik dan niet helemaal eerlijk antwoord, alleen het feit dat iemand echt geïnteresseerd is en wil weten hoe het gaat doet soms al zoveel. Dus het zit hem niet in grote gebaren maar juist in het kleine.

Dit artikel is geïnspireerd op de weekbrief voor zondag 17 december 2017 van het Apostolisch Genootschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lees vorig bericht:
vakantie
Wegens vakantie geen bericht…

Je hebt het waarschijnlijk wel gemerkt, afgelopen week verscheen er geen artikel geïnspireerd op de Weekbrief voor afgelopen zondag. Waarom...

Sluiten