Een kijkje achter de schermen

doelen

Vandaag geef ik je een kijkje achter de schermen van mijn blog. Hoe ziet de achterkant van mijn blog er uit? Maar ik laat je ook weten wat ik allemaal doe aan mijn blog om te proberen te groeien.

Wat betekent mijn blog voor mij?

Misschien is het goed om eerst eens te kijken naar wat mijn blog nou eigenlijk voor mij betekent. Ik vind het vooral heel leuk om artikelen te schrijven en zo mijn schrijfvaardigheid te blijven ontwikkelen. Door te bloggen blijf ik bijleren in mijn schrijfvaardigheid, maar ook in het online publiceren. Dat stimuleert dus mijn persoonlijke groei. Daarnaast vind ik de interactie die door het schrijven ontstaat met jou als lezer ook erg leuk.

Het scherm waar ik mijn blogs in schrijf

WordPress nieuwe stijl

Ik heb natuurlijk afgelopen jaar een tijdje minder tot niet geschreven. Niet omdat ik het schrijven moe was, maar ik had gewoon even geen inspiratie. Daarnaast lag mijn aandacht ook meer op mijn Facebook pagina Leven in gedichten en het schrijven van mijn derde gedichtenbundel. Maar ik wil nu de aandacht tussen deze twee meer evenredig gaan verdelen. Dat betekent dat ik zowel op mijn blog als ook op mijn Facebook pagina regelmatig dingen wil gaan publiceren. En ik heb er alle vertrouwen in dat me dat gaat lukken en dat dat succesvol blijft zijn.

Toen ik na een tijdje echter de eerste keer weer naar WordPress ging kijken, de site waar mijn pagina op draait, schrok ik wel. Wat was het veranderd zeg! Eerst wilde ik toch terug naar mijn vertrouwde omgeving, maar ik besloot het toch gewoon te proberen. En eerlijk is eerlijk, het was even wennen in het begin, maar nu ik er eenmaal gewend aan ben wil ik eigenlijk niet anders meer. Een blogartikel wordt nu opgedeeld in kleine blokjes die je allemaal apart van elkaar kunt bewerken in plaats van dat je één hele grote lap tekst onder elkaar hebt. En dat werkt heel fijn vind ik.

Reclame via Google

Tja, ik ontkom er bijna niet aan. Ik maak natuurlijk kosten voor mijn blog en het kost vaak moeite om deze kosten terug te verdienen. Daarom heb ik ervoor gekozen om in mijn artikelen één blok te plaatsen met reclame gemaakt via Google. Je kunt er gewoon overheen scrollen om door te lezen, maar wanneer een reclame je aanspreekt kan je er ook op klikken. Ik krijg dan een vergoeding voor jou klik van een paar centen en zo help je mij dus met één simpele klik aan een kleine vorm van inkomsten. Daarbij moet ik wel opmerken dat er wel heel veel geklikt moet worden om echt resultaat te hebben, maar alle beetjes helpen nietwaar?

Verwijzing naar andere artikelen

Daarnaast is het je misschien wel opgevallen dat ik aan het eind van mijn artikelen nu een kopje “lees ook” gebruik. Zo wil ik je helpen om artikelen te lezen die aan een artikel gerelateerd zijn. Je bent het natuurlijk niet verplicht, maar het is voor jou een stuk makkelijker omdat je niet uitgebreid hoeft te zoeken op mijn blog. Je kunt immers meteen zien welke gerelateerde artikelen er zijn. Soms zal er één link staan vermeld, maximaal vermeld ik er 4 artikelen. Zo blijft het ook nog een beetje leuk om mijn blog te volgen denk ik.

Foto: Shutterstock

Achter de schermen gebeurt veel

Op de foto van mijn bewerkingsscherm zie je ook dat ik Facebook en Twitter open heb staan. Dit heb ik eigenlijk standaard open staan als ik aan het werk ben op mijn laptop omdat ik dan snel kan schakelen als er meldingen zijn. Voor bij Twitter vind ik dat heel fijn omdat ik via mijn Twitter account ook de nieuwsdiensten volg. En zo ben ik dus altijd snel op de hoogte wanneer er iets gebeurt. Daardoor kan ik vaak ook makkelijker schakelen en bijvoorbeeld bij een belangrijke gebeurtenis tussendoor een gedicht schrijven voor op Facebook. Zoals bijvoorbeeld bij de persconferentie over de zaak van Nicky Verstappen.

Lees ook:

29 gedachten over “Een kijkje achter de schermen”

  1. Ik doe nog niks met twitter, maar vraag me wel eens af of ik dat ook moet gaan opzetten. Doe ook maar weinig met FB bijv. Focus vooral op Instagram en mijn blog. Vind ik al best veel werk! 😅

  2. Leuk kijkje achter de schermen. De reclameblokken heb ik zelf niet, ik scrol bij anderen ook altijd door eigenlijk (sorry :P). Maar ik snap wel dat mensen er wel voor kiezen, dus zal er niet om wegblijven bij een blog.
    Jenn onlangs geplaatst…Afgelopen week… #197My Profile

  3. En door al die blogs te lezen van elkaar , lees je veel tips en leuke verhalen
    Jij bedankt voor kijkje achter de schermen
    En de google reclame is wellicht zo gek nog niet

  4. Ik heb m’n wordpress nog steeds niet durven updaten omdat ik schrik heb dat de nieuwe layout me niet zal bevallen… misschien binnenkort toch ook eens de stap wagen naar Guttenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.