Een nieuwe start

nieuwe start

Misschien een rare titel voor dit artikel, want ik ga geen nieuwe start maken. En toch maak je denk ik dagelijks wel een nieuwe start zonder dat je er zelf heel erg bij stil staat. Maar soms wil ik ook wel een nieuwe start maken en weet ik niet hoe. Ik neem je vandaag mee in een aantal momenten waarbij sprake kan zijn van een nieuwe start.

Oud en nieuw

Natuurlijk is dit voor veel mensen echt een soort van ijkpunt als je het hebt over een nieuwe start maken. De jaarwisseling is vaak een moment waarop we weer beginnen aan een nieuw jaar. 365 dagen die voor liggen, eens in de 4 jaar natuurlijk 366, waarop mensen vaak goede voornemens hebben om met bepaalde levensstijlen een nieuwe start te maken. Zelf heb ik met oud en nieuw altijd wat minder. Ik zie dat in elk geval niet als een nieuwe start, behalve dan als de start van een nieuw kalenderjaar. Want meer is het natuurlijk ook niet echt. Het is slechts een datum.

Nieuwe ruimte

Goed, iets waarmee ik wel een nieuwe start maak, en dan heb je meteen een primeur te pakken, is dat ik een nieuwe ruimte in huis ga creëren. Of beter gezegd, een bestaande ruimte nu functioneel maken. Onze serre was namelijk lange tijd meer een soort opslagruimte dan dat er echt iets mee gedaan werd. En ik roep al jaren dat ik daar een soort van kantoorruimte van wil maken zodat ik daar met rust aan mijn blog kan werken en ik daar ook alle administratie kan bewaren. Alleen zat daar ook altijd een baardagaam. Die is nu, helaas voor hem, overleden en dus is het terrarium uit de ruimte weg. Aangezien ik de baardagaam maar een monster vond en het nooit echt prettig vond daarbij te zitten ben ik dus stiekem wel opgelucht dat er nu meer ruimte is daar. In de komende tijd ga ik dus de serre omtoveren tot een echte functionele ruimte en zodra dat klaar is zal ik natuurlijk foto’s met je delen.

Lente

Natuurlijk is ook de lente een soort van nieuwe start. Voor de natuur althans. Ik ga hier niet heel veel woorden aan wijden, omdat ik over de lente een gedicht heb geschreven die ik met je wil delen.

Lente

Een nieuwe start
Een nieuw begin
Dat brengt de lente
Die ik zo bemin

Dieren komen uit hun schuilplaats
Worden wakker uit hun slaap
Kuikentjes worden geboren
Een lammetje loopt naast een schaap

De natuur laat zich weer zien
Met die enorme kleurenpracht
En tenslotte is daar ook nog de zon
Die haar warmte geeft met al haar kracht

Lees ook:

Wanneer maakte jij voor het laatst een nieuwe start?

Dit artikel is geïnspireerd op de weekbrief van het Apostolisch Genootschap voor zondag 8 april 2018, geschreven door B. Wiegman.

2 gedachten over “Een nieuwe start”

  1. Oh ik die engerd weg? WIst ik niet. Als ik niet meer werkte kwam ik je helpen. Leuk dat je die serre functioneel willen maken. Topper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.