Er op uit | Einzelgängeroptocht Rimburg

Er op uit | Einzelgängeroptocht Rimburg

rimburg
Foto: Daffiegrafie

Afgelopen zondag werd de einzelgängeroptocht voor de tweede keer gehouden in het dorpje Rimburg. Rimburg is een klein dorpje tegen de Duitse grens dat valt onder de gemeente Landgraaf. Voor ons is Rimburg echt op loopafstand, dus dat is ideaal. Wij gingen kijken naar de optocht en ik vertel je wat ik ervan vond.

Einzel watte?

Een einzelgängeroptocht. Oftewel een optocht voor mensen die alleen gaan. Maar liefst 111 deelnemers mogen jaarlijks deelnemen aan deze optocht en zij lopen dus alleen. Zij hebben enkel eventueel één of meerdere attributen bij zich om een act op te voeren op straat. In een lange optocht lopen zij vervolgens door, in dit geval, Rimburg heen.

Foto: Daffiegrafie
Foto: Daffiegrafie

Actualiteiten

Het leuke van een einzelgänger optocht is dat de deelnemers ieder jaar n kunnen spelen op de actualiteit. Hier in Limburg was natuurlijk het afgelasten van diverse optochten. En al helemaal het afgelasten van de Landgraaf optocht op de laatste minuut. Daardoor waren er toch een aantal deelnemers die in hun act hieraan refereerden. Ieder op een eigen manier. Er waren ook een heleboel andere leuke deelnemers zoals de winnaar van de optocht, die hierboven is afgebeeld. Zijn motto: “Mit carnaval  ging ich nog als un speer, nou zit ik er helemaol daor heer.”  Dit werd uitgebeeld door letterlijk door een stoel heen te zakken.

Foto: Daffiegrafie
Foto: Daffiegrafie

“Kom kom mer”

Zelf vond ik overigens de vrouw die derde is geworden van de optocht het beste Zelf was ze niet meer dan een verklede vrouw met een snijplank en een aardappelschil mesje waarmee ze op de plank tikte. Aan een touwtje had ze een plankje of iets dergelijks gemaak en daarop had ze een komkommer gelegd met ogen en wenkbrauw. Maar de “hond” wilde niet komen als zij hem riep. Deze act vond ik echt geweldig gevondenl


Comments

comments

Eén gedachte over “Er op uit | Einzelgängeroptocht Rimburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Google adsense | Is het wat?

Misschien is het je de afgelopen tijd al opgevallen, sinds ruim een week draaien er advertenties van Google Adsense op...

Sluiten