Er op uit | Lammetjesdagen

Er op uit | Lammetjesdagen

lammetjesdagen

Gisteren zijn wij in de middag er op uit geweest. Waarheen? We bezochten schaapskooi Mergelland in Epen. Hier waren gisteren de lammetjesdagen. Wat vond ik ervan en vooral wat vond Bjarne ervan? Dat vertel ik je vandaag in dit artikel.

Voorjaar

Één van de grootste kenmerken van het voorjaar is toch wel de geboorte van nieuw leven, waaronder uiteraard de lammetjes. En bij schaapskooien worden doorgaans veel lammetjes geboren. Dus, wat is er leuker om eens te kijken bij al dat nieuwe leven en je te verwonderen over de natuur?

Verwondering

Wat ik vooral heel erg mooi vond om te zien was de verwondering bij Bjarne. Hij leek echt te genieten van alle schapen ook al was het in het begin toch ook wel een beetje eng om zo’n beest te aaien en hield hij stevig mijn hand vast. Maar al snel was het ijs gebroken en durfde hij ook los te lopen naar de schapen toe. Hij durfde zelfs een “kusje” te geven. Nou ja, een echt kusje werd het niet, maar het leek er wel op haha.

kusjes

Ik en schapen

Ik ben zelf niet echt de grootste fan van schapen en dergelijke. Althans, ik vind het leuk om ze te zien hoor, in een weiland, langs de weg en dergelijke. Maar ik hoef er niet persé heel dichtbij een schaap te komen. En toch heb ik er gisteren een aangeraakt. Want ja, Bjarne wilde niet meteen een schaap aanraken omdat hij het eng leek te vinden aanvankelijk, dus moest mama het wel voordoen. En daarna durfde Bjarne het ook. Maar ik vond het toch ook wel weer heel fijn dat Daphne met Bjarne bij de kleine lammetjes het hok in ging.Comments

comments

Eén gedachte over “Er op uit | Lammetjesdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Review | Ziaja: Manuka Tree Purifying

Gezichtsverzorging. We weten allemaal dat het belangrijk is. Ik ook. Maar ik doe er eigenlijk te weinig mee. Waarom? Omdat...

Sluiten