Er op uit | Shoppen in kerstsfeer

Er op uit | Shoppen in kerstsfeer

Valkenburg

In deze decembermaand gaan veel mensen er natuurlijk op uit om cadeaus te kopen. Cadeaus voor dierbaren, voor vrienden, voor kennissen en misschien ook wel voor huisdieren. Want ja, ook zij mogen soms in het zonnetje gezet worden. Je kunt hiervoor natuurlijk naar het centrum van een (grote) stad gaan, maar je kunt ook één van de vele (kerst)markten bezoeken. Vandaag neem ik je daarom mee naar één van de bekendste kerstmarkten van Zuid-Limburg. Ga je mee?

Valkenburg, kerststad van Nederland

Ja, dan heb ik het natuurlijk over de kerstmarkten in Valkenburg. In de grotten van Valkenburg wel te verstaan. Maar Valkenburg heeft meer te bieden dan alleen de kerstmarkten in de verschillende grotten. In dit artikel neem ik je daarom mee naar alle verschillende aspecten die Valkenburg te bieden heeft.

Valkenburg noemt zichzelf niet voor niets dé kerststad van Nederland. Dat komt door de enorme diversiteit aan activiteiten die sfeer brengen in de stad en waardoor je de kerst proeft, ruikt, hoort en ziet. Maar wat is er dan te beleven?

opening burgemeester, sjluuk en kerstmand

Christmas Parade

Op woensdag- en zaterdagavond trekt om respectievelijk 19.00 en 19.30 uur de Christmas Parade door de stad. Door het centrum van Valkenburg trekt dan een optocht van verlichte praalwagens en dansers in kostuum. Deze parade is heel mooi om te bezichtigen, vooral op één van de vele verwarmde terrassen die Valkenburg rijk is. Deze optocht is gratis te bezoeken.
Let op: In verband met pakjesavond trekt de optocht deze week voor één keer op vrijdagavond en vertrekt dan om 19.30.

Route d’amuse

Voor €11.50 ontvang je een wandelkaart van een route die je tussen 12.00 en 18.00 kunt wandelen. Uitzondering zijn eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Op deze dagen kan er niet gewandeld worden. Op 24, 26 en 31 december kan er gewandeld worden tot 16.00.

Er zijn drie verschillende wandelroutes die allen zowel door de stad Valkenburg gaat, als ook door een stukje van het mooie Zuid-Limburg. Tijdens de wandeltochten kan je bij vijf gerenommeerde horecagelegenheden een amuse eten. Dit zit dan ook bij de prijs inbegrepen. Voor kinderen zijn er speciaal aangepaste amuses.

HOOFDFOTO

Magic Sand

De vijfde editie van het magisch zand festival heeft als thema “A Christmas Story” vertelt stukjes van het kerstverhaal in, inderdaad, zand. De combinatie van zandsculpturen, verlichting en muziek zorgen voor een gevoel van magie. Na het bezoeken van de zandsculpturen is er de mogelijkheid om met de kabelbaan naar de Wilhelminatoren te gaan en natuurlijk weer terug. Magic Sand is geopend van:

Maandag t/m vrijdag: 11.00-18.00
Zaterdag en zondag: 10.00-18.00
25 en 31 december gesloten.

De prijzen voor het Magic Sand zijn als volgt:

  • Volwassenen € 6,00
  • Inclusief retour kabelbaan € 8,50
  • Kinderen < 12 jaar € 3,00
  • Inclusief retour kabelbaan € 5,00
  • Kinderen < 5 jaar € 0,00

Kerstmarkten

En natuurlijk zijn er dan nog de kerstmarkten in de grotten. Altijd leuk om ook hier eens een kijkje te nemen. Bij de kerstmarkten heb je misschien wel een idee van hoe het er uit zal zien. Zorg wel dat je warm genoeg gekleed bent, want in de grotten is het natuurlijk koud.

Kerststad Valkenburg is nog te bezoeken tot en met 3 januari. Voor meer informatie kan je kijken op de website van Kerststad Valkenburg.

Comments

comments

Eén gedachte over “Er op uit | Shoppen in kerstsfeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Blog | Het fijne van bloggen

Vandaag vertel ik je wat ik nou zo fijn vind aan bloggen. En nee, dan gaat het niet alleen over...

Sluiten