Help! Waarover moet ik schrijven?

Help! Waarover moet ik schrijven?

Soms heb je een gebrek aan inspiratie. Of juist teveel inspiratie waardoor ik echt niet meer weet waar ik over moet of wil schrijven. Heel irritant. Hoe ik daarmee om ga vertel ik je vandaag in dit artikel. En natuurlijk ben ik reuze benieuwd naar hoe jij omgaat met een gebrek of overvloed aan inspiratie. Dus schroom niet en laat je reactie achter onder dit artikel 😀

Vervelend

Het hebben van een gebrek aan inspiratie is natuurlijk ontzettend vervelend. Zeker als je nog geen artikel online hebt staan en je eigenlijk nog wel wat geschreven wil hebben voor die dag. Of wanneer je op een bepaalde dag alleen maar de tijd hebt om echt aan je blog te werken. Vooral dan is het natuurlijk super irritant als er niets uit je vingers komt.

Teveel

Een overschot aan inspiratie is ook heel vervelend. Ja, dan kan je wel flink vooruit werken enzo, maar wanneer moet je welk artikel dan inplannen? Soms is het wel handig, als je bijvoorbeeld aan drieluik of iets dergelijks wilt werken zoals ik dat deed met het drieluik rondom mijn lesbisch zijn. Ik was daarover aan het schrijven en het artikel werd zolang dat ik besloot hem toch maar in stukken te hakken. En dat werden dus uiteindelijk drie artikelen met allen een eigen onderwerp, maar wel aansluitend op elkaar. Voor mij overigens ook een nieuwe manier van schrijven, want ik had nog nooit eerder echt een drieluik gemaakt.

Inspiratie

Inspiratie kan je overal op doen. Tijdens je werk, in je leven als mama, doordat je iets nieuws eet, doordat je bijvoorbeeld ziek bent. Eigenlijk in het dagelijks leven dus. Maar ook bijvoorbeeld door iets wat je leest in de media, een bericht op het nieuws, denk aan de aanslagen in Parijs bijvoorbeeld vorig jaar, of iets wat je meemaakt in het verkeer. Een mooie film, een leuk of interessant boek, een lied of cd die je gehoord hebt. Eigenlijk kan je overal wel inspiratie uit halen, maar je moet het willen en kunnen zien.

Foto: Rawpixel.com / Shutterstock
Foto: Rawpixel.com / Shutterstock

“Buurten”

Wat ook kan helpen is het opdoen van inspiratie via, in mijn geval, collega bloggers. Waarover schrijven zij? Is er een artikel dat mij aanspreekt? Of waar ik een antwoord op heb? Daar kan ik dan weer een artikel over schrijven op mijn eigen blog, terwijl ik de collega blogger hierin vermeld. En natuurlijk kan ik dan via social media het artikel ook weer met hem of haar delen. En zo krijg je ook meer contact met andere bloggers en kan je misschien nog weer makkelijker inspiratie opdoen. Buurten kan dus heel slim zijn! En wie weet inspireer jij ook weer mensen door jouw artikelen.

Hoe kom jij aan inspiratie? En hoe ga je er mee om als je geen inspiratie hebt? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Uitgelichte afbeelding: Ruslan Grumble via Shutterstock

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
luisteren
Overdenking: Aandachtig luisteren

Luisteren. Dat kunnen we allemaal wel. Toch? Goed, af en toe zijn we misschien wel eens Oost-Indisch doof, maar dat...

Sluiten