7 december 2019
Snail

Ik snail, jij ook?

Sinds een tijdje zijn wij hier in huis wat meer bezig met creatieve hobby’s. Daphne is heel erg van het grotere producten maken zoals windlichten, mokken, cadeaugeschenken en dat soort dingen, ik doe liever wat anders. Wat? Ik snail sinds kort. Maar wat is dat snailen? Ik ga het je vandaag vertellen en hoop natuurlijk dat jij ook wilt gaan snailen.

Grote projecten

Zoals ik al zei is Daphne meer bezig met het grote werk. Dingen maken die je bijvoorbeeld cadeau kunt doen. Dit kan je allemaal vinden bij haar op facebook. Soms vind ik dat behoorlijk irritant, dat mag je best weten want dan ligt bijvoorbeeld de eettafel vol met spullen die moeten drogen ofzo. Maar goed, ze vindt het super leuk om zo bezig te zijn en heel eerlijk? Dat vind ik dan ook wel weer leuk om te zien. Dus meestal laat ik het maar zo. En als het me echt te gortig wordt, dan ruim ik zelf de tafel op haha.

Het kleinere werk

Die hele grote dingen vind ik altijd wat lastig. Ik ben altijd meer van het kleine maar fijne werk. Daar kan ik uren aan besteden als het zou moeten. Niet dat ik die tijd heb, maar toch. Wat ik graag doe is kaarten maken. Iet was ik jaren heb gedaan maar inmiddels al een paar jaar niet meer. En ja, ook als ik daarmee bezig ben ligt de tafel soms compleet vol met spullen. Dus wat dat betreft mag ik misschien helemaal niet zeuren. Ik maak onder andere momenteel weer kaarten met handletteren. Maar ook met filigraan ga ik weer beginnen. Dat heb ik echt jaren gedaan, maar nu moet ik weer even de feeling krijgen met deze techniek. Verwacht dus nog geen kerstkaarten van filigraan dit jaar hahaha.

Snail

Snailmail

Maar wat is nou snailmail? De letterlijke vertaling van Snailmail is slakkenpost. Post dat met het tempo van een slak naar je toe komst. Echte fysieke post wat dus via de brievenbus bij jou in huis komt en niet via een mailtje. Onlangs heb ik mijn eerste snailmail op de bus gedaan en het is voor mij dus nu wachten tot ik een reactie terug krijg. Het lijkt een beetje op Postcrossing, wat een stuk bekender is. Of eigenlijk is het misschien ook wel hetzelfde principe. Je stuurt iemand een kaartje, brief of wat dan ook (dit is van te voren afgesproken) en je krijgt iets terug. Het verschil tussen snailmail en postcrossing is vooral dat je bij postcrossing een kaart van een willekeurig iemand terugkrijgt en bij snailmail ruil je eigenlijk iets uit als het ware. Het leuke aan snailmail is ook dat je extra dingetjes bij je enveloppen in kunt doen waardoor het kleine verassingen worden. Helaas ben ik vergeten om van de kaart die onderweg is een foto te maken, dus deze houd je nog wel een keer te goed.

Lijkt het jou leuk om aan snailmail te doen? Wat zou je dan willen uitwisselen? Ik ben benieuwd naar je reactie! Als je met mij wilt snailen laat het dan ook even weten dan neem ik contact met je op!

8 thoughts on “Ik snail, jij ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.