Inspiratie voor het gebruik van mozaïek

mozaïek

Een van de leukste manieren om je interieur een hele nieuwe uitstraling te geven is door mozaïek. Misschien denk je dat mozaïek alleen goed gebruikt kan worden op muren of op vloeren, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Om die reden wil ik je graag in deze blog een aantal leuke ideeën geven hoe jij mozaïek kunt toepassen thuis. Dus lees het lekker door en doe inspiratie op.

Mozaïek is erg leuk voor in je interieur

Ik vind het zelf altijd mooi als er iets unieks is in een interieur design. Dat betekent niet dat alles heel druk hoeft te zijn, of dat er van elk onderdeel van je huis iets speciaals gemaakt moet worden. Maar dat het wel altijd een heel leuk idee is als je een paar unieke eyecatchers plaatst, bijvoorbeeld in je woonkamer, keuken of misschien zelfs in de tuin. En een van de leukste manieren waarop je dit kan doen is door mozaïek vind ik. Want je kunt het namelijk zo inleggen dat het uniek is, en dat niemand anders in Nederland, misschien wel de hele wereld hetzelfde onderwerp heeft.

Een paar leuke ideeën voor mozaïek

Uniek is natuurlijk leuk, maar het moet er ook goed uitzien. Gelukkig zijn er een aantal verschillende stijl ideeën of plekken waar je mozaïek goed tot zijn recht kan laten komen. Ik heb onderzoek gedaan naar de de leukste varianten voor hoe je mozaïek thuis in je interieur kunt toepassen – en deze 5 ideeën voor jou op een rijtje gezet in de volgende opsomming.

1 Muren en vloeren

Dit is hoe mensen mozaïek over het algemeen zien. Als een leuke toevoeging voor de vloer waar je overheen loopt, of als wand ‘schildering’. Als je wilt gaan voor een veilige optie om mozaïek te gebruiken in je huis of appartement, dan is het een goed idee om te beginnen met kijken of je het ergens op de muur of op de vloer kunt plaatsen. Er zijn veel verschillende patronen beschikbaar waar je uit kunt kiezen en je kunt deze zelf samenstellen hoe en in welk formaat je dit wilt plaatsen. Deze vorm van mozaïek komt voornamelijk als mozaïek tegels op matjes, waardoor ze dus makkelijk te leggen zijn. Kijk bijvoorbeeld eens hier voor een goed aanbod in tegels.

mozaïek

2 Om iets te accentueren in de kamer

Een ander leuk idee is om mozaïek te gebruiken om een bepaald deel van de kamer te accentueren. Denk er bijvoorbeeld aan om mozaïek rondom de haard te plaatsen in een leuk patroon. Dit zal de open haard direct uit je interieur laten springen en het zal veel aandacht naar zich toe trekken. Wat je ook kunt doen is om bijvoorbeeld om het raam heen mozaïek te leggen zodat deze het raam accentueert. Of als je ergens in huis een bepaalde niche in de muur hebt, dan kan je deze van een lege plek tot een aandachtstrekker veranderen door er een mozaïekpatroon in aan te brengen.

3 in de keuken

Als je je keuken een unieke uitstraling wilt geven en deze er een stuk moderner wilt laten uitzien, dan is het erg mooi om als achtergrond voor het keukenblad mozaïek te plaatsen op de muur. Als de tonen van je keuken bijvoorbeeld wit en blauw zijn, dan kun je het mozaïek in het wit en verschillende tinten blauw erachter leggen. De truc is om verschillende patronen en kleuren te gebruiken. Wees niet verbaasd als je je keuken zo gezellig maakt hierdoor dat wanneer er bezoek is – ze bijna liever in de keuken willen zitten dan in de woonkamer.

4 Buiten!

Ook in de tuin kun je allerlei mooie dingen doen met mozaïek. Normaal gesproken kiezen mensen ervoor om een pad door de tuin te beleggen met een leuk patroon, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Leg het bijvoorbeeld om een bloemperkje heen en zorgt ervoor dat de mozaïek kleuren matchen met de bloemen die erin staan. Of leg het om een vijver heen – of misschien zelfs ín de vijver als deze ondiep is en je de bodem kunt zien. Dit is iets wat je mogelijk van Zuid Europese landen herkent.

5 of als kunst

Als laatste kun je mozaïek natuurlijk ook gebruiken om kunst toe te voegen aan je huis. Een van de dingen die zeker veel aandacht zal trekken is als je bijvoorbeeld een bekend schilderij laat repliceren met mozaïek. Of een mooi landschap, of moderne kunst. Omdat het kunst is, kun je het zo gek en interessant maken als je zelf wilt. Hier een paar leuke voorbeelden van doe-het-zelf mozaïekkunst.

Hopelijk heb je zo wat leuke inspiratie kunnen opdoen van wat je allemaal met mozaïek kan doen. Heb jij nog leuke ideeën? Deel jouw ervaring in laat het weten in een reactie.

Dit artikel werd geschreven door Roma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.