21 november 2019

Kinderen en muziek

Kinderen zijn enorm gevoelig voor muziek. Zo heb ik zelf een zoontje die het liefste de hele dag loopt te zingen. Op school leert hij nieuwe liedjes, maar ook zing hij heel veel liedjes die hij hoort op de radio. Weliswaar niet altijd even verstaanbaar en zeker lang niet altijd goed van uitspraak natuurlijk, maar wel altijd herkenbaar. Vandaag deel ik een aantal liedjes met je die hij zoal zingt.

Schoolliedjes

Bij Bjarne op school wordt ontzettend veel gezongen merken wij. Hij vertelt ons nooit wanneer hij een nieuw liedje geleerd heeft, maar regelmatig ligt hij in bed en dan begint hij te zingen. Één van de nieuwste liedjes die hij heeft geleerd is “twaalf maanden bij elkaar is samen één jaar.”

Nederlandstalig

Wanneer je in Nederland opgroeit is het natuurlijk vrij makkelijk om Nederlandstalige nummers mee te zingen. Vooral ook omdat je snapt waar de zanger of zangeres over zingt. Voor een kind van vier (bijna vijf) is niet alles even goed te begrijpen misschien, maar zijn het meer de herhalende zinnen en melodietjes die blijven hangen. Zo horen wij regelmatig het nummer “leef” van André Hazes jr. Maar de laatste tijd horen wij een ander nieuw nummer. Heel vervelend, want dit nummer raak je de rest van de dag niet meer kwijt…

Let me love you…

Maar een nummer dat Bjarne echt al zingt vanaf dat hij een jaar of drie was is “Let me love you” van Justin Bieber. En dat is stiekem wel heel erg leuk hoor, want je merkt door de tijd heen wel dat de uitspraak steeds beter, duidelijker en meer gelijkend wordt. Daarnaast merken wij steeds meer dat Bjarne vanalles meezingt of neuriet wanneer we in de auto zitten. Melodietjes blijken echt ontzettend herkenbaar voor hem en soms begint hij echt vanuit het niets ineens een nummer te zingen.

Zingen is leuk

Wat wij vooral heel veel horen van Bjarne is dat hij zingen en muziek heel erg leuk vindt. Het liefst wordt hij al zingend wakker. Al zijn dat de laatste tijd heel veel Sinterklaas, Kerst en carnavals liedjes. Of liedjes van K3 en dan het liefst het aanstekelijke “o ja le le”. Ook zo’n nummer dat de hele dag in je hoofd blijft hangen. Maar goed, ik vind het vooral heel erg leuk dat hij zo van zingen houdt. Helemaal omdat ik er ook heel veel van houdt. En samen zingen is dan natuurlijk nog leuker.

Houd jij van zingen? En zo ja, wat zing je dan het liefste?

Lees ook:

Uitgelichte foto afkomstig van Pixabay.

1 thought on “Kinderen en muziek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.