Lifestyle | Een bucketlist maak je zo!

Lifestyle | Een bucketlist maak je zo!

Bucketlist

Skydiven, een marathon uitlopen en Azië bezoeken. Allemaal leuke dingen voor op een ‘bucketlist’. Dit is een lijst met alles wat je nog graag wil doen voordat je de aarde voorgoed verlaat. Klinkt heftig, maar het is iets heel moois. Een opsomming van dromen die je wil waarmaken. Van simpele dingen tot grootse plannen. Ik heb zo’n lijst en heb al een paar dingen afgestreept. In dit artikel vertel ik je hoe je zo’n lijst kunt maken. Voor één keer op donderdag in verband met een samenwerkingsproject tussen bloggers voor aankomende zaterdag.

Nodig wat vrienden uit

Het maken van zulke mooie toekomstplannen is een feestje. En dan is het extra leuk om je vrienden erbij te betrekken. Zij zijn vast allemaal in voor nieuwe avonturen. Maak allemaal een lijstje en help elkaar met het waarmaken ervan. Zo heb je altijd het perfecte verjaardagscadeau om met de hele groep te geven. Wil vriendin X een keer gaan survivallen? Dat is zo geregeld!

muziek

Creëer de perfecte setting

Nadenken gaat het beste met wat lekkers en je favoriete drankje. Maak de tafel gezellig met wat kaarsen, zet hapjes neer en schenk wat in. In de zomer ga je buiten zitten als de zon ondergaat en in de winter kruip je knus bij elkaar. Een fijne sfeer geeft inspiratie.

Schrijf alles op wat er in je opkomt

Niets is verkeerd. Wat zou je nog graag willen doen? Heb je nog een ultieme uitdaging? En wat vind je eng maar wel heel stoer om gedaan te hebben? Stel jezelf een aantal vragen en vraag je vrienden wat zij bij jou vinden passen, zo kom je tot ontelbaar veel ideeën. Schrijf alles op, aan het einde kun je nog schrappen.

Tip: Een woordweb maken is ook een handigheidje. Noteer een paar hoofdwoorden als: reizen, uitdaging, eng, zelfontplooiing en spullen. Noteer alles wat er in je opkomt bij deze worden, dan komen daar vanzelf bucketlist-items uit.

hart

Voordat je begint

Zo’n bucketlist zet je wel aan het denken natuurlijk. Ga je het halen om alles uit te voeren? Ook zitten er misschien wel gevaarlijke dingen bij en moet je voorbereid zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd goed verzekerd bent. Hoe zit je ziektekostenverzekering in elkaar? Heb je een goede autoverzekering? Bij een onverwacht overlijden is het fijn voor nabestaanden als er een begrafenisverzekering is afgesloten. Sommige mensen hebben zelfs een ideale uitvaart op hun ‘loodjeslijst’ staan.

The final touch!

Bekijk je bucketlist nu nog eens goed. Ben je dingen vergeten? Bedenk vervolgens wat je nodig hebt om de items af te strepen en schrijf die erbij. Middelen, hulp van anderen of praktische dingen als een auto. Het wordt al een concreet plan! Breng een volgorde aan (van klein naar groot bijvoorbeeld), maar houd er rekening mee dat je hier bij het uitvoeren al snel van af zal wijken. Elk moment is goed om te starten met afvinken. Wat kun je nu al doen? Kies iets uit, ga genieten en vergeet niet alles vast te leggen, perfect voor in je bucketlist-fotoboek!

Wat ga jij als eerste uitvoeren?

Comments

comments

7 gedachten over “Lifestyle | Een bucketlist maak je zo!

    1. Wat wil je er precies van gebruiken? Het idee van een bucketlist mag je uiteraard gewoon uitvoeren. In dat geval ben ik benieuwd naar jou bucketlist 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
project
Project blog boek | de 5 meest gelezen berichten op mijn blog

Vandaag in project blog boek blik ik terug op mijn blog. Ik blog inmiddels meer dan drie jaar en sinds...

Sluiten