Met vertrouwen van de eigen vierkante meter naar…

Met vertrouwen van de eigen vierkante meter naar…

Ja waar naar toe? In de weekbrief wordt gesproken over een scholier die een eindopdracht voor school moest doen. Zijn eindopdracht resulteerde in een samenwerking met een baggerbedrijf uit Sliedrecht: The Ocean Cleanup. Op grote schaal vissen zij plastic afval uit de oceaan. Op weg naar een schonere zee. Maar waar zou ik naar toe willen? En jij?

Wat wil ik bereiken?

Tja, wat wil ik bereiken? En nee, dan kijk ik niet meteen naar een groot iets als het voorbeeld van de scholier. Nee, wat wil ik in eerste instantie bereiken op mijn eigen vierkante meter? En, ook niet onbelangrijk waarschijnlijk, waarom wil ik dat bereiken? Heel concreet heb ik een doel van mij eigenlijk verleden week op mijn persoonlijke Facebook en Instagram account al wel gedeeld. Ik wil met hardlopen de afstand van 5km binnen bepaalde tijden halen. In eerste instantie binnen 45 minuten en ik moet zeggen dat dat aardig de goede kant op gaat. Dus komt de 5km in 40 minuten ook al in zicht. Maar waarom wil ik dat? En wat draagt dat bij voor mijn omgeving?

Wat doe ik?

Natuurlijk voor mijn omgeving hoef ik dat in eerste instantie niet te doen. Vaak genoeg krijg ik te horen “maar je loopt toch al genoeg met je werk? Waarom zou je dan nog gaan hardlopen?” Tja, ik kan me voorstellen dat die vraag misschien in iemand opkomt. Maar hardlopen is voor mij een manier om te ontspannen. Om even helemaal alleen met mezelf te zijn. Gewoon muziek op mijn oren en gaan. En als ik thuis ben… dan weet ik vaak niet eens meer welke nummers ik allemaal gehoord heb. De artiest is niet zo moeilijk, want ik loop enkel met The Kelly Family op mijn oren, maar welke nummers? Die sla ik echt niet op. Die zorgen puur dat ik op de achtergrond een ritme heb waar ik op kan lopen. Verder probeer ik zoveel mogelijk in een eigen “bubbel” te komen tijdens het lopen zodat ik ook echt kan ontspannen. Zelfs nu ik nog in een opbouwende fase zit met het hardlopen. Want heel eerlijk? Ik wissel het hardlopen nog veel af met wandelen. Maar hey, ik doe het wel en het helpt me om te ontspannen.

Wat draagt het bij voor mijn omgeving?

Misschien op het oog niet veel. Maar ik merk voor mezelf wel dat als ik veel aan mijn hoofd heb, ik snel geïrriteerd kan zijn, vooral in mijn thuissituatie. Wanneer ik dan ga hardlopen en ik dus mijn moment van ontspanning probeer te zoeken, word ik rustiger, kan ik weer beter relativeren en krijg ik meer vrede met mezelf. Waardoor ik ook weer meer rust uitstraal naar mijn omgeving en daardoor ook weer minder snel geïrriteerd ben. Dus uiteindelijk draagt het hardlopen wel bij. Alleen natuurlijk niet als je echt het “grote werk” wilt benadrukken. Of misschien ook wel, want door vrede met mezelf te hebben, kan ik ook makkelijker vrede uitstralen naar en in mijn omgeving, wat uiteindelijk weer door zou kunnen werken naar de omgeving van mensen met wie ik in contact kom, wat door kan werken naar… nou ja, vul het zelf maar verder in.

Wat is ervoor nodig?

Wilskracht. Doorzettingsvermogen. Zelfvertrouwen. Dat zijn misschien toch wel dingen die nodig zijn om mijn doelen te behalen. De wilskracht is er wel. Het doorzettingsvermogen is iets waar ik hard aan werk. En het zelfvertrouwen? Dat is er… soms… maar ook regelmatig is het de twijfel die overheerst. Twijfel over alles en niets. Maar dat zelfvertrouwen is wel iets waar ik aan werk en stapje voor stapje, beetje bij beetje groeit ook dat wel. En als dat er ook eenmaal is, dan kan ik nog beter en sneller toewerken naar mijn eigen doelen en nog meer de mooie dingen van het leven proberen te benadrukken en uit te stralen.

Dit artikel is geïnspireerd op de weekbrief van het Apostolisch Genootschap voor zondag 14 januari 2018, geschreven door B. Wiegman.

De uitgelichte afbeelding bij dit artikel is afkomstig van Shutterstock.

3 gedachten over “Met vertrouwen van de eigen vierkante meter naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
kertswijding
Meedoen aan de kerstwijding

Vandaag neem ik je nog even mee naar vlak voor kerst. Om precies te zijn 24 december. Ok, de voorbereidingen...

Sluiten