Mijn hardloop doelen voor dit jaar

Mijn hardloop doelen voor dit jaar

Ik doe het niet snel, maar ik heb nu toch maar eens besloten om in het openbaar te schrijven over de doelen die ik mezelf stel voor het hardlopen. Waarom? Zo heb ik min of meer een stok achter de deur om door te blijven gaan met hardlopen, maar ook voor mezelf duidelijk uitgeschreven wat ik hoop te bereiken dit jaar. En waar ik dus aan ga werken en voor ga trainen. Vandaag vertel ik je hier dus over en natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw doelen.

Afstand

Allereerst is het natuurlijk handig om een doel te stellen voor de totale afstand die ik in een jaar wil behalen. Vorig jaar had ik het doel ingesteld op 150 kilometer. Dit bleek vrij makkelijk haalbaar ook al begon ik later in het jaar.  En toch vind ik het altijd lastig om een nieuw doel te stellen. 150 kilometer lijkt zoveel. Maar goed, dat was dus te makkelijk. 500 klinkt dan weer enigszins onhaalbaar. Dus ik denk dat ik maar ergens tussen de 150 en 500 kilometer ga zitten. Laat ik zeggen… 350 kilometer voor 2018. En alles wat ik meer loop is natuurlijk meegenomen.

doelen

Evenementen

Iets wat me heel erg leuk lijkt om te doen is om een keer mee te doen met een hardloop evenement. En ik heb me voorgenomen om dit jaar een keer aan een evenement mee te doen. Welke weet ik nog niet, er zijn er een aantal die me heel leuk lijken. Maar dat ik er dit jaar één wil doen weet ik wel zeker. Dus ik houd je op de hoogte over welk evenement het gaat worden. Het zal in elk geval wel één hier in de buurt worden. Al wil ik heel graag een keer de TT-run doen, maar die is een week voor de TT en om twee keer achter elkaar op en neer te moeten is ook weer zo wat. Maar goed. Zeg nooit nooit… alleen dit jaar niet want dat laat de agenda niet echt toe helaas.

Sparen

Dan is er nog een derde doel dat ik mezelf gesteld heb. Een doel wat letterlijk wat oplevert. Namelijk dat ik mezelf min of meer wil belonen na iedere training die ik heb afgelegd. En wel door, en dat klinkt misschien stom maar dat maakt me niet uit. Ik heb namelijk een spaarpotje staan, die ik wil vullen. En wel met €0.01 per 100 meter. Dat betekent dus dat ik per kilometer 10 cent spaar en voor iedere extra honderd meter 1 cent. Bij een loop van 5,7 kilometer betekent dat dus dat ik 57 cent spaar. Niet veel, maar alle beetjes helpen. En waar ik dat uiteindelijk voor wil gebruiken? Daar ben ik nog niet uit, maar misschien dat ik dat aan het einde van dit jaar weet als ik hopelijk een leuk bedrag bij elkaar heb.

Wat heb jij voor doelen op sportief gebied? Ik ben benieuwd naar je reactie.

3 gedachten over “Mijn hardloop doelen voor dit jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lees vorig bericht:
Stolpersteine
Bucketlist: Stolpersteine bezoeken en fotograferen

Het is één van de punten op mijn bucketlist. Het bezoeken van de verschillende Stolpersteine. Maar wat zijn Stolpersteine en...

Sluiten