Moed en geloof

Moed en geloof

Moed en geloof. Gaat het samen? Hoort het misschien wel samen? En hoe ga ik om met moed en geloof? Wat als ik de moed even verlies, kan ik dan vasthouden aan mijn geloof? Of als ik mijn geloof in iets verlies, heb ik dan de moed om niet op te geven? Vandaag ga ik in dit artikel op zoek naar antwoorden.

Moed

De moed verliezen… we doen het vast allemaal wel een keer. Zo ook ik, dat is zeker. Dat is denk ik verbonden aan het leven. Je krijgt hoop in bepaalde situaties, verliest bij tegenslagen soms die hoop en ook de moed om door te gaan. Dan zakt de moed je in de spreekwoordelijke schoenen. En dan is het soms moeilijk om de moed weer terug te vinden om door te gaan waar je gebleven bent. En toch lukt het uiteindelijk altijd wel weer om die moed weer te vinden. Tot nu toe in elk geval. Meestal ga ik waandelen of hardlopen als ik de moed even verloren heb. Het één zijn met de natuur, even helemaal alleen met mijn gevoelens, het helpt mij vaak de moed weer terug te vinden. Niet opgeven, maar doorgaan en te vertrouwen op de toekomst. En dan komt ook vanzelf het geloof wel weer terug.

Geloof

En ja, ook het geloof ben ik wel eens kwijt. Geloof in mijn eigen kunnen. Geloven in de goedheid van de mens. Geloof in… nou ja, vul het zelf maar in. En toch probeer ik altijd wel te blijven geloven dat het allemaal wel weer goed komt. Ooit, als de tijd daar is. En geloven in dat het goed komt helpt uiteindelijk ook om weer moed te vinden om door te gaan. Dus wanneer het even tegen zit en ik het niet meer weet, dan probeer ik als eerste weer bij mijn geloof te komen. Vervolgens komt dan die moed hoop ik ook wel weer.

moed en geloof

Moed en geloof

Voor mij gaan moed en geloof dus wel degelijk samen. Al zou ik ze liever omdraaien. Geloof en moed. Want zonder moed is er voor mij nog wel geloof. Maar zonder geloof vind ik het ook lastig om moed te houden. Bovendien is het geloof in iets vaak ook het eerste wat weer terug komt bij mij. Dan ga ik ook weer geloven dat ik de moed kan hebben om ergens voor te gaan. En dan komt die moed uiteindelijk vanzelf weer helemaal terug.

Dit artikel is geïnspireerd op de weekbrief van het Apostolisch Genootschap voor zondag 25 maart 2018 geschreven door B. Wiegman. Hoe is het voor jou? Gaan moed en geloof voor jou samen?

De uitgelichte afbeelding bij dit artikel is afkomstig van Shutterstock.

23 gedachten over “Moed en geloof

  1. Wat een mooi inspirerend stuk heb je weer geschreven. Ik ben zondag als tweede ingedeeld in Slotervaart. Zonder vergadering of andere input is het heel ingewikkeld. Maar… jij hebt mij heel veel gegeven, ik zal er dankbaar gebruik van maken.

    1. Dank je wel voor je compliment 🙂 En natuurlijk gefeliciteerd met je confirmatie. Geheimpje: toen ik mijn confirmatie deed kon ik ook niet in woorden uitdrukken wat het Apgen voor mij betekent hoor. Dat is ook met de jaren gekomen 😉 Mooie dienst gehad?

  2. Mooi geschreven. Ik probeer me ook, als het wat tegen zit, vast te houden aan; ik geloof dat uiteindelijk alles goed komt en iedereen krijgt wat hem/haar toebehoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lees vorig bericht:
Volwassenheid
Tag | Volwassenheid 1.0 – HOE DAN?!?!

Ik heb vandaag weer een tag voor je. Deze kwam ik tegen op de blog van Miss Deadline en ik...

Sluiten