21 november 2019
muziek

Muziek met een herinnering #2

Vorige maand deelde ik in een eerste artikel al een paar nummers met een herinnering. Ik vond het leuk om die nummers met je te delen en daarom heb ik vandaag weer een artikel gemaakt met nieuwe muziek met een herinnering. Lees en luister je mee? En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar jouw muziek met een herinnering.

Tears in heaven ~ Eric Clapton

Ik weet nog heel goed dat ik dit lied voor het eerst bewust hoorde, luisterend naar de tekst en dat mijn vader vertelde waarom dit lied geschreven is. Zelf vind ik het gewoon een heel mooi lied met vragen aan een overledene over hoe het zou zijn als je elkaar in een hiernamaals weer zou zien. Maar het werd mij dus al snel duidelijk dat dit lied geschreven is na een ongeluk met het zoontje van Eric Clapton. Sinds die tijd heb ik toch altijd eigenlijk wel kippenvel als ik dit lied hoor. Helemaal nu ik zelf een zoontje heb en er niet aan zou moeten denken dat ik zonder hem verder zou moeten.

One more song ~ The Kelly Family

Tja en dan komen ze uiteraard toch een keer naar voren in deze artikelen reeks. En ongetwijfeld ook wel meer dan één keer, maar wel maar maximaal één keer per artikel zodat je geen overdosis van de Kelly’s krijgt haha. Vandaag heb ik in elk geval gekozen voor het nummer One more song, geschreven en gezongen door Paddy. Waarom dit nummer? Nou eigenlijk heel simpel. Op 14 februari 1998 ging ik voor het eerst met een vriendin van mij naar een concert van The Kelly Family in Arnhem. Mijn moeder reed en ging samen met de moeder van mijn vriendin op bezoek bij een kennis in Wageningen terwijl wij naar het concert waren. Na afloop van het concert moesten we wachten tot onze moeders er waren en eenmaal in de auto op weg naar huis stond de radio aan. Toen we net bij de Rijnhallen wegreden werd er een nieuw nummer ingestart op de radio en dat was… Jawel, one more song. Dat vergeet ik nooit meer haha.

Rood ~ Marco Borsato

Rood van Marco Borsato is een nummer die deels staat voor de relatie van Daphne en mij. Dit was namelijk het nummer waarop wij elkaar de eerste zoen gaven en onze gevoelens voor elkaar uitspraken. Dus wanneer ik rood op de radio of waar dan ook hoor, dan denk ik daar altijd wel even aan terug.

Lees ook:

Welke muziek roept bij jou onmiddellijk een herinnering op? Ik ben benieuwd naar je reactie!

1 thought on “Muziek met een herinnering #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.