Nationale boekenweek: natuur

Nationale boekenweek: natuur

Natuur. Dat is het thema van de boekenweek 2018. Deze week loopt vanaf vandaag, 12 maart, tot en met 18 maart. Deze laatste dag is, inmiddels, traditiegetrouw de dag waarop je met je boekenweekgeschenk gratis met de trein kunt reizen. Boeken en natuur, ik vind het ergens wel een bijzondere combinatie. Natuurlijk zijn er heel veel boeken over de natuur, maar veel boeken worden toch nog gedrukt op papier. En papier wordt gemaakt van… bomen en natuurlijk ook wel deels gerecycled, dat weet ik maar toch. Daarnaast weet ik ook wel dat ik me vroeger uren kon verdiepen in de boeken over de natuur die ik op mijn kamer had. Dus ergens is het ook wel logisch. En leerzaam. Maar welke boeken zou ik nou graag eens willen lezen?

Ebook

Ik lees wel heel graag een ebook. Vooral omdat ik die meestal wel op mijn telefoon kan downloaden en ik ze zo dus overal makkelijk kan lezen en mee kan nemen. Maar soms heb ik toch ook wel graag een gewoon boek in mijn handen. Zeker wanneer een boek natuurlijk geen ebook variant heeft en ik hem toch graag wil lezen. In dit artikel deel ik van de boeken die ik bespreek een affiliate link naar bol.com, dan weet je dat alvast. Door via deze link eventueel iets te bestellen kan je mij helpen aan een kleine vergoeding zonder dat het jou wat kost. Maar over dat soort links schrijf ik een andere keer wel eens een artikel om uit te leggen hoe het zit. Dat is nu verder niet heel erg van belang. Maar dan weet je in elk geval waarom die links erbij staan. Goed, voor mij dus liever een ebook dan een boek. Terwijl ik op vakantie bijvoorbeeld, het ook wel weer heel fijn vind om juist wel met een boek op schoot in mijn campingstoel te zitten en even weg te dromen.

boek

De tatoeëerder van Auschwitz

In mijn nieuwsbrief heb je het al kunnen lezen, dit is een boek dat ik heel graag een keer wil lezen. En ik heb er een ebook versie van alleen… deze werkt op één of andere manier niet op mijn telefoon. Dus dat wordt dan toch een andere manier zoeken om het boek te kunnen lezen. Dit boek in het kort:

In april 1942 wordt een jonge Slowaakse Jood naar Auschwitz gedeporteerd. Lale Sokolov staat vanaf dan bekend als gevangene 32407. De SS-officieren benoemen hem tot ‘Tätowierer’, tatoeëerder. Tweeënhalf jaar lang is hij degene die van duizenden gevangenen een nummer moet maken. Zoals van Gita, vanaf dan gevangene 34902. Terwijl hij gedwongen wordt haar te brandmerken, kerft zij haar naam voor altijd in zijn hart. Na drie jaar wordt Gita op dodenmars gestuurd en komt Lale in een ander kamp terecht. Beiden weten te ontsnappen en gaan op zoek naar elkaar. Gedurende zeventig jaar zwijgen Lale en Gita over het begin van hun relatie. Pas na Gita’s dood durft Lale hun uitzonderlijke overleversverhaal te delen.

America for sale

Nee, ik heb niets met Amerika als land, maar ik heb wel heel veel met de persoon over wie dit boek gaat. Dit boek gaat namelijk over Joey Kelly van The Kelly Family en de reis die hij maakte van Los Angeles naar New York. Helemaal alleen, zonder geld, zonder eten, gebruikmakend van de mensen en mogelijkheden in het land. Over dit boek, met hulp van Google Translate omdat het een Duits boek is:

Eenmaal van Los Angeles naar New York kan Joey Kelly een ongelooflijk avontuur voltooien in zeventien Amerikaanse staten in minder dan drie weken. Hij keert terug naar het land van zijn voorouders: hij reist door de Verenigde Staten zonder geld en eten en brengt de nacht buiten door. Kelly financiert zichzelf op zijn reis door aalmoezen, probeert te liften, gebruikt de spoorlijn en intercitybus, krijgt een fiets en een auto. In het proces leert hij het land en zijn mensen vanuit een heel ander perspectief kennen, is hij onderweg met Duitse toeristen, kinky lifterkinderen, fervent oorlogsgetuige tegenstanders, die-hard truckers, wanhopige daklozen en trotse Indianen. Een roadtrip door een fascinerend land – een uniek ervaringsverslag.

Ja, voor het weergeven op mijn blog heb ik even gebruik gemaakt van Google Translate om het wat beter vertaald te hebben. Want ik kan wel Duits, ik kan het ook lezen, maar om het begrijpelijk te vertalen weet ik niet of me dat helemaal gaat lukken. Maar dit boek zou ik heel graag willen lezen net als het andere boek van Joey, Hysterie des Körpers.

Daarnaast zou ik ook heel graag nog de boeken van Jimmy en Patricia Kelly willen lezen, maar ik zal het jou niet aandoen om ze allemaal hier te beschrijven.

Grey

Tja, ik heb de vijftig tinten grijs boeken allemaal gelezen, maar de andere kant van het verhaal heb ik nog niet gelezen. Zowel het eerste als het tweede boek van uit het personage van Christian Grey heb ik nog niet in mijn handen gehad en ik heb ze ook niets als ebook. Maar wie weet gaat dat er nog een keer van komen. Toevallig zag ik onlangs dat er inmiddels twee boeken in deze serie zijn: Grey en donkerder. Over Grey:

Christian Grey lijkt een man van totale controle; zijn wereld is duidelijk, gedisciplineerd en volstrekt leeg _ tot de dag dat de jonge literatuurstudente Anastasia Steele zijn kantoor binnen valt. Hij probeert haar uit zijn hoofd te zetten, maar raakt meer en meer bevangen door gevoelens waar hij maar geen vat op krijgt. In tegenstelling tot andere vrouwen lijkt Ana dwars door zijn afstandelijke houding heen te kunnen kijken, voorbij zijn zakelijke successen en luxe levensstijl, recht in zijn gehavende ziel.
Zal zijn samenzijn met Ana hem verlossen van de gruwelijke jeugdherinneringen die Christian elke nacht wakker houden? Of zullen zijn duistere seksuele verlangens, zijn dwangmatige behoefte tot controle en zijn zelfhaat deze jonge vrouw van hem wegdrijven en de broze hoop vernietigen die zij hem biedt?

Welk boek zou jij graag nog eens willen lezen?

Zoals al genoemd bevat dit bericht affiliate links. Voor meer informatie zie mijn disclaimer.

3 gedachten over “Nationale boekenweek: natuur

  1. Ik lees het liefst een echt boek, maar e-books zijn idd ook erg prettig omdat ik ze kan lezen op mijn telefoon. Grey en Donkerder heb ik beide als e-book, maar ben er nog niet aan toegekomen om ze te lezen. Misschien wacht ik wel op het laatste deel, dan kan ik ze achter elkaar lezen.
    Jenn onlangs geplaatst…Gelezen: Gordon van Marcel LangendijkMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lees vorig bericht:
grenzen
Borders en bridges | aandacht voor mijn mens-zijn

Grenzen en bruggen... we kennen ze allemaal wel in ons leven. Ongetwijfeld ben jij ook wel eens grenzen tegengekomen. Of...

Sluiten