Nu we hier zijn…

Nu we hier zijn…

Nu we hier zijn was het eerste dat ik las. Dat roept bij mij meteen de vraag op: waar ben ik dan? Ja, natuurlijk, ik weet waar ik woon, waar ik leef en waar ik op dit moment ben. Namelijk thuis achter mijn laptop. Hier. Thuis. In Landgraaf, Limburg, Nederland, Europa. Op mijn eigen plekje op deze grote wereld waar op we leven. En precies dat plekje noem ik thuis. Maar sta ik er wel eens bij stil hoe bijzonder het is om een thuis te hebben?

Stil staan

Sta ik er überhaupt wel eens bij stil hoe bijzonder het is dat ik er ben? Eigenlijk niet als ik eerlijk ben. Iedere foto van een pasgeboren baby die ik op mijn Facebook tijdlijn voorbij zie komen vind ik bijzonder. Een wonder dat er weer een klein mensje het levenslicht heeft mogen zien. Maar zodra de kinderen wat ouder worden wordt het al snel gewoon, normaal, deel van het gewone alledaagse leven. Terwijl ook dat natuurlijk heel bijzonder is. Hoe vaak lees je tegenwoordig niet dat mensen veel te vroeg komen te overlijden, ongeacht de reden van overlijden. En hoe vaak denk ik dan: Jeetje, hij of zij was jonger dan mij, even oud als mij of slechts een paar jaar ouder? Heel eerlijk? Zelden. Want het is onderdeel van het leven. Je wordt geboren en je overlijdt. Maar soms word ik wel getroffen door een advertentie. Dan denk ik wel eens: verdorie die persoon was van mijn leeftijd. En dan wordt ik me ervan bewust dat het leven zomaar onverwacht eindig kan zijn. Dat het zomaar voorbij kan zijn. Of je nou weet dat het einde komt of niet, het komt een keer en veelal zal het dan toch nog onverwacht zijn. Dan sta ik stil bij mijn leven, denk ik na over wat het leven mij biedt en wat ik wil veranderen.

hier zijn

Gevoel

Wanneer ik dan even stil sta bij wat ik heb, wil en kan besef ik mij vaak ook hoe rijk ik ben. En hoe blij ik ben met dingen in mijn leven. Niet met alles natuurlijk, zeker niet. Maar wel hoe blij ik ben met mijn gezin en mijn familie. Dat ik blij ben dat ik werk heb. Blij ben met de religieuze opvoeding die ik heb gehad en dat ik dat nu zelf door kan geven aan Bjarne. Dan besef ik me dat ik invloed kan hebben op dingen die in mijn leven gebeuren. Niet op alles, dat ik gewoon onmogelijk. Maar Ik kan wel invloed hebben op dingen door de manier waarop ik naar iets kijk. Wanneer ik bijvoorbeeld met Bjarne ga wandelen en we staan aan de voet van een berg. Kijk ik dan met een gevoel van wat een enorme klim, die top halen we nooit of denk ik het is een behoorlijk stukje klimmen, maar ik ben overtuigd dat we de top halen. Waarschijnlijk zal ik dan het eerste voelen en denken. Maar toch probeer ik dan wel altijd om het tweede uit te stralen. Onderweg naar boven Bjarne te bemoedigen en te motiveren, aan te moedigen om door te lopen. En dan uiteindelijk kunnen we samen blij zijn als we boven zijn.

Nu we hier zijn…

En wat wil ik? Wat wil ik brengen in de tijd die ik hier heb? Heb ik überhaupt wat te brengen? Ik hoop het wel. Ik hoop door onder andere mijn blog, maar ook de gedichten die ik schrijf mensen onder andere aan het denken te zetten over hunzelf. Niet dat ik hapklare antwoorden heb op levensvragen die kunnen spelen. Integendeel, ik heb ze vaak ook niet. En ik kan ze ook niet altijd vinden. Maar ik wil er wel naar op zoek gaan en blijven. En me blijven verwonderen over kleine bijzonderheden in het leven. Misschien is dat ook wel het belangrijkste wat ik te bieden heb. Door me te blijven verwonderen en dat door te geven aan de mensen om mij heen. Doe je ook mee?

Dit artikel is geïnspireerd op de weekbrief van het Apostolisch Genootschap voor zondag 21 januari 2018, geschreven door B. Wiegman.

De uitgelichte afbeelding bij dit artikel is afkomstig van Shutterstock.

Eén gedachte over “Nu we hier zijn…

  1. Hè topper zeker kun je veel brengen. Je hebt ook al veel gebracht. Voor mij als jou moeder ook! Lieverd wees jezelf en eerlijk en oprecht. Ik hou van je 💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lees vorig bericht:
hardlopen
Hardlopen: wat wil ik nog graag hebben?

Zoals je wellicht weet ben ik nog steeds aan het hardlopen. Echt veel hardloopkleding heb ik niet, schoenen daarentegen wel....

Sluiten