Nummers met een herinnering #1

muziek

Ken je dat? Je zit in de auto of op je werk of waar dan ook en je hoort een nummer op de radio. Een nummer die een herinnering oproept. Een nummer waarbij je gedachten meteen teruggaan naar een bepaalde gebeurtenis die indruk maakte. Ik had afgelopen week zo’n moment en wil dat specifieke nummer met je delen. En dan deel ik ook gelijk een paar andere nummers met je.

Muziek

Muziek speelt voor mij sowieso een grote rol in mijn leven. Ik heb eigenlijk altijd wel muziek op staan. Maar wanneer ik het heb over luisteren naar de radio, dan is één ding wel zeker: ik ben niet aan het werk. Want als ik aan het werk ben, dan heb ik toch altijd wel The Kelly Family op staan. Of de muziek van Michael Patrick Kelly, maar wel altijd iets van één van de Kelly’s eigenlijk. En toch ga ik het vandaag eens een keer niet over The Kelly Family hebben verder.

I will overcome ~ Live

Meteen bij de eerste klanken van het intro van dit nummer krijg ik vaak kippenvel. En dan gaan mijn gedachten terug naar 11 september 2001 toen de aanslagen in New York plaatsvonden bij onder andere de Twin Towers. Die dag vergeet ik nooit meer. En ik denk dat velen die dag nog zullen herinneren. Ik liep toen stage in Amsterdam en het was ons wel al opgevallen dat er geen vliegtuigen meer overkwamen. Maar de reden daarvoor wisten we nog niet. Tot ik na het boodschappen doen gelijk met het nieuws uit Amerika geconfronteerd werd. Wat was ik toen bang en wat voelde ik me toen alleen aan de andere kant van het land, ver van mijn ouders vandaan.

Jouw liedje ~ Claudia de Breij

Dit lied heeft voor mij een hele speciale betekenis. Tijdens Daphne haar zwangerschap draaiden wij dit nummer al heel veel. Helemaal nadat ik twijfelend naar Daphne had uitgesproken dat ik dit lied tijdens de doop van Bjarne zou willen zingen. Stiekem was ik daar al wel mee bezig met de toetsenist van het koor, want voor ik dit uit zou spreken moest ik natuurlijk wel eerst weten of de mogelijkheid er überhaupt zou zijn. En die was er gelukkig en ook Daphne stemde in. Op de dag van de doop was ik uiteraard mega nerveus, maar ik heb door het zingen van dit lied bij de doop toch ook mezelf wel overwonnen, want ik had echt nooit gedacht dat ik op zo’n toch wel emotioneel moment zelf zou kunnen zingen. Ik zal overigens maar even niet vertellen hoeveel kalmeringsdruppels ik genomen had haha, maar ik heb het wel gedaan.Bed of roses ~ Jon Bon Jovi

Tja, dit nummer gaat eigenlijk als een rode draad door onze relatie heen. Tijdens onze eerste date was het na dit nummer dat we besloten om naar Daphne haar appartement te gaan. Op dit nummer heeft Daphne mij ten huwelijk gevraagd en dit nummer werd gedraaid nadat wij getrouwd waren en we as echtgenotes de trouwzaal uitliepen.. Dit nummer komt dus eigenlijk in onze relatie elke keer weer terug. En tja, dat zorgt natuurlijk ook regelmatig voor kippenvel bij het horen van dit nummer.

Welk nummer roept bij jou een bijzondere herinnering op? Ik ben benieuwd naar je reactie.

De uitgelichte afbeelding bij dit artikel is afkomstig van Shutterstock.

4 gedachten over “Nummers met een herinnering #1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.