Quotes met Patricia #1

quotes

Bijna anderhalf jaar geleden kregen wij van iemand een blikje met daarin 50 kaartjes met een quote. Dit blikje lag tot nu toe eigenlijk onaangeraakt in een kast te wachten tot iemand er ooit naar zou kijken. Op zoek naar inspiratie voor mijn blog kwam ik dit blikje weer tegen en het leek mij leuk om zo nu en dan een artikel te maken met een aantal van deze kaartjes uitgelicht. Dus zo nu en dan zal je een artikel tegenkomen met drie quotes uit dit blikje en natuurlijk mijn reactie of gevoel bij deze quote.

Om het geluk in de liefde te leren kennen moet je zonder blind te zijn de ogen weten te sluiten.

Een quote van Marcel Achard. Dit was een Franse schrijver van onder andere toneelwerken en hij was journalist bij Le Figaro. Ik vind dit een mooie quote, maar ook gelijk wel een pittige. Want ja, misschien moet je je ogen kunnen sluiten wanneer het om de liefde gaat. Je moet immers iemand wel blind kunnen vertrouwen om liefde te kunnen geven. Maar of je blind je ogen moet kunnen sluiten om te weten wat geluk in de liefde is dat weet ik niet eigenlijk. Misschien dat je dan eerst al moet weten wat geluk in de liefde is. En dat is dan weer heel breed denk ik om daar echt een definitie of gevoel bij te hebben. Voor mezelf kan ik denk ik wel zeggen dat ik mijn ogen kan sluiten om de liefde te ervaren. En om de liefde te kunnen geven.

quotes

Geluk bestaat uit 3 dingen: iemand om van te houden, iets om te doen en iets om op te hopen.

Dit is een Chinees gezegde met een grote kern van waarheid voor mij. Ik heb iemand om van te houden. Of nou ja, meerdere mensen natuurlijk, want ik heb natuurlijk een vrouw en een zoontje, maar ook mijn familie. Daarnaast heb ik genoeg te doen. Misschien zelfs wel teveel, want soms weet ik gewoon niet hoe ik alles moet plannen in een dag of een week. Dus ja, iets te doen heb ik ook wel. En iets om op te hopen? Dat is er zeker ook. En dan bedoel ik niet een miljoen of iets dergelijks in een loterij. Natuurlijk mag je daar op hopen, maar er zijn natuurlijk ook altijd wel dingen waar je op kunt hopen waar je zelf een grotere inbreng in zou kunnen hebben. Maar het hebben van deze drie dingen wil voor mij nog niet automatisch zeggen dat je je ook gelukkig voelt. Ik denk dat deze drie dingen daarvoor ook moeten kunnen samensmelten tot één gevoel…Het leven bestaat niet uit mijlpalen, maar uit momenten.

Van deze quote weet ik niet waar hij vandaan komt, dat staat niet op het kaartje. Maar ik vind het wel een mooie quote. In mijn leven zijn er natuurlijk veel gedenkwaardige momenten geweest. Mijn huwelijk, de geboorte van onze zoon. Dat zijn leuke momenten die je misschien ook mijlpalen kunt noemen. Maar ook de ziekte van mijn vader en uiteindelijk zijn genezing of het overlijden van mijn opa’s. Allemaal momenten die zich in mijn leven aangediend hebben. En die zou ik nou niet echt bepaald mijlpalen willen noemen. Maar wel momenten waar je hoe dan ook een keer mee te maken krijgt in het leven. En al die momenten samen die maken dat ik ben wie ik nu ben en dat maakt dan weer dat ik, zij het misschien achteraf, hier toch dankbaar voor kan zijn.

Welke quote van deze drie heeft jou het meeste te zeggen en waarom? Of heb je andere quotes die je meer aanspreken?

16 gedachten over “Quotes met Patricia #1”

  1. Ik vind het stuk voor stuk mooie quotes. Alleen vind ik het vrij lastig om een favoriet uit te kiezen. Elke quote roept tegelijkertijd ook weer een vraag of een gevoel bij mij op. Maar als ik toch zou moeten kiezen dan ga ik voor de #3. Het leven bestaat namelijk ook uit kleine momenten die gekoesterd kunnen worden als mijlpalen. (Alzijnde een even grote betekenis hebben als een mijpaal)

  2. Ik hou van quotes! Deze 3 zijn ook mooi. Als ik uit deze 3 moet kiezen vind ik ‘het leven bestaat niet uit mijlpalen, maar uit momenten’ vooral omdat die het beste bij mij en mijn leven past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.