Waar zou een rollator voor mij aan moeten voldoen?

rollator

Soms zit ik wel eens te denken aan mijn leven over een aantal jaren. Ik ben echt niet heel erg met mijn toekomst bezig hoor, maar af en toe eens denken aan mogelijkheden die er dan zijn is niet verkeerd denk ik. Zo denk ik ook wel eens na over het moment dat ik een hulpje nodig heb bij het wandelen. En dan kom ik al gauw uit bij een rollator. Reden voor mij om eens te kijken wat rollators allemaal te bieden hebben.

Mijn wensen

De keuze voor een rollator is natuurlijk een hele persoonlijk. Maar wanneer ik kijk naar wat ik graag zou willen, mocht ik een rollator nodig hebben, dan heb ik wel een aantal wensen. Zo zou ik in elk geval dan graag een roze rollator willen. Waarom roze? Heel simpel, dat is mijn lievelingskleur. Een mogelijkheid om te kunnen zitten is voor mij niet persé noodzakelijk, maar wel heel handig wanneer je een langere wandeling maakt en even wilt pauzeren bijvoorbeeld. Wanneer ik dan naar deze twee wensen ga kijken en dit combineer met bijvoorbeeld mijn lengte, dan bestaat er dus echt een rollator die aan mijn wensen zou kunnen voldoen. En bij deze rollator zit dan ook nog eens een handige boodschappentas. Ideaal dus om bijvoorbeeld bij een wandeling wat te drinken mee te nemen. Of spulletjes voor een picknick, waar Bjarne op dit moment groot liefhebber van is.

rollator

Wat vind ik verder belangrijk?

Ik vind het ook heel belangrijk dat bij het uitzoeken van een rollator je ook de mogelijkheid hebt om een rollator uit te proberen. Vaak is er waarschijnlijk wel een mogelijkheid om in een zaak de rollator te proberen, maar dat is natuurlijk anders dan wanneer je een rollator uitproberen kan in je eigen woonomgeving. Wat dat betreft vind ik het fijn dat ik op de website van uw rollator deze mogelijkheid zag staan. Je krijgt dan gedurende vier dagen de tijd om de rollator van jouw keuze uitgebreid te testen. Je kan er dus een flinke wandeling mee gaan maken, mee gaan shoppen of natuurlijk die picknick waar ik het net al over had. En is het toch niet helemaal naar je wens? Dan wordt hij zonder problemen weer terug genomen. Het enige wat je moet doen is de doos bewaren gedurende die dagen voor het geval dat de rollator toch niet bevalt.

Rollator voor een ander

Wat ik overigens wel het belangrijkste zou vinden als ik bijvoorbeeld met mijn moeder of oma zou gaan kijken voor een rollator voor hen is met name de stevigheid van een rollator. Zeker in combinatie met de mate waarin deze gebruikt zou moeten gaan worden en waarvoor onder andere. Wanneer je er bijvoorbeeld van houdt om in het bos te wandelen zul je meer verwachten van bijvoorbeeld de banden en het gemak van het duwen dan wanneer je in de stad wandelt. Ook een rol is natuurlijk waar je woont. In het relatief vlakke noorden of het heuvelachtige zuiden?

Wat zou voor jou belangrijk zijn als jij nu een rollator nodig zou hebben? Laat het me weten in een reactie!

Dit artikel kwam tot stand via een samenwerking. Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn disclaimer.

Eén gedachte over “Waar zou een rollator voor mij aan moeten voldoen?”

  1. als het nodig is moet hij lekker lopen tot resultaat geven. de kleur kun je altijd oppimpen met een dekentje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.