Stille of Goede Week?

Stille of Goede Week?

We leven momenteel weer in de Stille Week. De Stille Week, of ook wel de Goede Week. De week voor Pasen dus. De week met daarin Witte Donderdag en Goede Vrijdag. Een week om te herdenken, te gedenken en even stil te staan bij jezelf. Maar ook een week om inspiratie te zoeken en meestal toch ook een week waarin de natuur weer gaat groeien en bloeien. Wat betekent deze week voor mij?

Stille Week

De Stille Week is voor mij altijd wel een week waar ik even bij stil sta. Niet persé door meer te gaan bidden of iets dergelijks, maar ik probeer dan wel altijd even ergens een moment te vinden om mezelf even te bepalen bij het leven. En bij mezelf. Hoe voel ik me op dit moment, wat kan beter, waar zitten voor mij dingen die ik wil veranderen op korte termijn en op langere termijn. En dan als ik dat op een rijtje heb is Pasen voor mij toch echt wel een moment van nieuw begin. Misschien is het wel een klein beetje vergelijkbaar met wat oud en nieuw voor veel mensen is. Een moment van terugkijken en een moment van vooruitkijken. Maar dan wel in stilte, met mezelf.

Goede Week

Tegelijkertijd sta ik dus ook stil bij wat er goed gaat in het leven. Bijvoorbeeld momenteel door te kijken naar hoe ik me voel. Naar hoe ik met gevoelens en emoties omga. En dan te beseffen dat het eigenlijk gewoon goed gaat. Natuurlijk zijn er wel eens tegenslagen maar die worden dan weer opgevangen door dingen waar ik naar uit kan kijken zoals bijvoorbeeld het concert van afgelopen zaterdag.


Waar gaat het om?

En ja, natuurlijk weet ik waar Witte Donderdag en Goede Vrijdag om draaien. De dag van het laatste avondmaal en de kruisiging. Dat is natuurlijk ook waar vanavond the Passion over gaat. Een programma dat ik zeker ga kijken. Wat dat betreft vind ik het ook fijn en belangrijk voor mezelf om toch ook bij de essentie van deze week stil te staan. Ook wanneer ik even een moment neem om te bezinnen. Of om te bidden zoals een ander dat misschien eerder zou noemen.

16 gedachten over “Stille of Goede Week?

    1. Is het ook. Voor mij in elk geval wel. En dit was zo’n week waarbij ik daar echt bewust stil sta, terwijl dat er de rest van het jaar nog wel eens een beetje bij in dreigt te schieten. Dus misschien moet ik voor mezelf eens wat meer van die weken invoeren.

    1. Ja, dat zou ik inderdaad ook wel eens willen. Wat vaker stil. Wat vaker ook momenten voor jezelf om stil te staan bij wat je doet, maar ook gewoon even geen stress, geen dagelijkse sleur, even gewoon rust.

  1. Een stille week hoeft niet persee slecht te gaan. Als je weet waar je het voor doet is het een goede week. Stil staan bij alles hoeft – naar mijn mening – niet persee in een week waarbij iets met het geloof is. Dat kan volgens mij -als niet gelovige- elke dag gebeuren.

    1. Stil staan bij alles kan inderdaad ook wel op iedere dag of je nou gelovig bent of niet. Maar voor mij is het wel, misschien ook wel vanwege mijn geloof, een moment om toch even wat meer stil te staan of in elk geval bewuster te zijn van mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lees vorig bericht:
The Kelly Family
Bucketlist | Nog een keer een concert van The Kelly Family bijwonen.

Wat deed het een pijn toen ik besefte dat het de laatste keer zou zijn... 31 mei 2008 in Maastricht....

Sluiten