Tag | De koffie tag

Tag | De koffie tag

Vandaag lees je op mijn blog de koffie tag. Deze tag is een variant op de it’s a tea tag van Marij. Misschien dat ik die bewuste tea tag ook nog eens invul, maar een echte koffiedrinker als ik mag deze tag uiteraard niet missen.

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?

Ik was geloof ik een jaar of 15 toen ik mijn eerste kopje koffie dronk. Ik durfde toen nog niet echt nee te zeggen en de koffie was al ingeschonken voor ik ook maar wat kon zeggen. Wel met suiker en melk toen, maar ik probeerde het te drinken. En eigenlijk smaakte het ook wel. Wel erg bitter, dus bij het volgende kopje een schepje suiker extra, maar op zich was het heel goed te drinken. En vanaf dat moment dronk ik steeds vaker en steeds meer koffie. Later liet ik overigens de melk weg en verving de suiker voor zoetjes. En zo drink ik hem nu nog steeds.

2. Met wie drink jij graag koffie?

Dat maakt me op zich niet zo heel veel uit. Meestal drink ik hem echter alleen omdat ik thuis vaak het eerste op ben en soms tot in de late uurtjes nog aan mijn blog werk. En dan is koffie wel heel erg lekker. maar ik drink ook vaak koffie met Daphne samen of wanneer we op bezoek zijn bij Daphne haar oma in het verpleeghuis.

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?

Ik noemde het net al even kort. Ik drink ’s morgens standaard een mok met twee koppen koffie. En vrijwel iedere avond drink ik ’s avonds één of twee koppen koffie. Helaas is het met mijn werk als postbezorger niet makkelijk om koffie te drinken tijdens het werk, maar vooral in de winter is het toch wel heel lekker om koffie te hebben bij thuiskomst.

4. Wat is je favoriete koffievariatie?

Cappuccino! Dat is toch echt wel mijn favoriete koffie variatie. Helemaal als je ergens in een horecagelegenheid cappuccino drinkt waar dan zo’n mooie vorm in het kopje is gemaakt.

coffee-1572745_640

5. Wat is je favoriete koffiemerk?

Echt een favoriet merk heb ik niet, maar als ik thuis voor mezelf koffie zet, dan is het toch meestal wel Senseo. Af en toe neem ik overigens ook wel eens iets uit de Dolce Gusto, maar die capsules halen we alleen maar als ze in Duitsland in de aanbieding zijn. En meestal halen we dan cappuccino en een paar latte macchiato smaken. O ja, en de ice cappuccino.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?

Over het algemeen hebben we hier thuis enkel senseo regular pads liggen. Maar ik probeer ook wel eens wat nieuws uit. Ligt er net aan waar ik zin in heb en wat ik in huis heb.

7. Heb je aparte soorten/smaken in huis voor je gasten?

Nee eigenlijk niet. Ja, af en toe dus wat voor de Dolce Gusto, maar die koffie drinken wij eigenlijk alleen zelf. Nooit echt met bezoek. Als we bezoek krijgen, dan zetten we sneller gewoon een kan koffie.

8. Waar koop jij je koffie?

Bij de supermarkt. Of bij de Hema. Daar halen we ook wel eens de pads of filterkoffie vandaan. Die is ook super goed te drinken trouwens.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?

Zwart met twee zoetjes per kopje. In een mok heb ik dus 4 zoetjes aangezien daar twee kopjes in gaan. Dus dubbel koffie, dan ook dubbele zoetjes. Als er geen zoetjes in de buurt zijn, dan neem ik vaak een beetje suiker. Helemaal zwart probeer ik wel eens, maar vind ik toch niet altijd even lekker. Maar dat komt misschien nog wel eens.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?

’s avonds heb ik nooit wat bij de koffie eigenlijk. En ’s morgens neem ik de koffie bij mijn ontbijt, dus met een schaaltje Griekse yoghurt met muesli of een boterham.

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?

Nooit meer thee dan maar. Al vind ik een kopje thee op zijn tijd ook wel eens lekker, maar als ik dan echt moet kiezen, dan kies ik toch echt wel voor de koffie.

En jij? Ben jij een koffiedrinker of theedrinker? Wat is jouw favoriete koffie smaak? Of thee als je meer een thee drinker bent? Laat het me weten in een reactie.

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Spam je blog
Spam je blog!!!

Vandaag geef ik het woord aan jou. Heb jij een blog? Spam dan onder dit artikel de link. Ik wil...

Sluiten