Tag | Koningsdag

Het is alweer bijna zover. Koningsdag 2018. Een dag waarop ik vrij ben omdat het een feestdag is en bovendien de dag waarop onze Koning jarig is. Maar wat doe ik op deze dag? Sta ik überhaupt stil bij de verjaardag van de Koning? Of neem ik dat aan via de berichten op het nieuws? Ik vertel het je vandaag.

De Koningsdag tag

De Koningsdag tag is bedacht en gemaakt door Nathalie van Volgmama. Cindy van Sleutel in de tuin heeft mij getagd om de vragen over Koningsdag ook te beantwoorden, wat ik graag wil doen.

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Pfoe… mijn allerleukste herinnering aan Koningsdag. Die heb ik eigenlijk nog niet zo heel veel. Maar dat komt misschien ook doordat ik natuurlijk jarenlang Koninginnedag heb meegemaakt en dat ik daar vanuit mijn eigen jeugd hele leuke herinneringen aan heb. Zoals bijvoorbeeld het versieren van je fiets en dan met de optocht mee.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Ik vind het vooral altijd mooi om de vlaggen uit te zien hangen. Ik weet niet, maar ik heb toch wat met die vlag. En zelf heb ik er geen. Misschien is dat het ook wel, dat ik eigenlijk graag zou willen vlaggen maar het niet kan en het dan extra bijzonder vind dat mensen die het wel kunnen ook echt vlaggen.

Koningsdag

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Nee, ik kleed me eigenlijk nooit in het oranje. Ik loop dagelijks met de post al in oranje/blauw, dus als ik dan vrij ben probeer ik altijd zo min mogelijk oranje aan te doen. Bjarne kiest zijn kleren vaak zelf en snapt naturlijk nog niet zoveel van Koningsdag. Maar vorig jaar (toen wij nog de kleren kozen) had hij een oranje shirtje aan.

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de Koningsspelen?

Ja, de school van Bjarne doet mee aan de Koningsspelen. Bjarne zit natuurlijk pas net op de basisschool, dus hoe het allemaal gaat weet ik nog niet, maar daar komen we dit jaar vast achter.


Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Geen van beide het liefst. Ik heb niet zoveel met markten, dus van mij hoeft dat eigenlijk nooit echt. Maar ja, een braderie hoort er toch ook wel weer een beetje bij. Al zijn we vorig jaar gewoon een dag weg geweest, dus hebben we geen braderie gezien.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Dan maar een tompouce, want die oranjebitters vind ik wel zo smerig haha.

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Dan zou ik waarschijnlijk gewoon voor de tv zitten kijken naar het bezoek van de Koning aan Groningen.

Het leukste oudhollandse spelletje?

Ik vond koekhappen en spijkerpoepen altijd wel heel erg leuk om te doen. En dat blijft voor kleine kinderen volgens mij ook altijd leuk.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Nee. Ik ga zeker niet speciaal voor een dergelijke trekking een lot kopen. Eerder zou ik het geld van een lot aan de kant leggen om zo een spaarpotje te creëren, maar een lot kopen doe ik niet.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Geen idee. Ik zou dan denk ik gewoon kijken wat de Koning of Koningin allemaal behoort te doen op een dag. Want het beeld van de Koning is toch wel een beetje dat hij meer een titel bekleed dan dat hij echt wat doet of ergens invloed op heeft. En ik denk dat als je één dag in zijn schoenen zou staan, dat het beeld van de Koning dan toch wel heel erg verandert.

Wat ga jij doen met Koningsdag? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.