7 december 2019
The Lion King

The Lion King

In december wonnen wij door onze deelname aan de Nationale Postcode Loterij een theater arrangement voor The Lion King. Leuk natuurlijk, maar we hadden totaal geen idee van wat we konden verwachten. Uiteindelijk mochten we op 3 februari naar de musical toe in het Afas circustheater in Scheveningen. Een voorstelling speciaal voor winnaars van de loterij. Maar wat vond ik van deze musical?

Eindje rijden

Natuurlijk is het een aardig stukje rijden vanuit Landgraaf. Daarom vertrokken wij samen met onze buurman die ook meespeelt, een vriend van ons en de zus van onze buurman om 7 uur richting Scheveningen. Heel vroeg, maar we hadden ook wat tijd ingecalculeerd voor een kop koffie onderweg en eventuele files. Met geweldige muziek in de auto (de zus van de buurman is net als ik fan van The Kelly Family en had de live cd van hun laatste concert mee). Bij tankstation “De lucht” stopten we even voor een sanitaire stop en een heerlijke kop koffie en toen reden we weer door naar Scheveningen. We hadden gelukkig geen files en daardoor waren we al mooi op tijd bij het circustheater om in het zonnetje heerlijk te wachten.

Ontvangst

Nadat we naar binnen mochten kregen we het bekende postcode loterij sjaaltje (yes!) en mochten we naar boven. Daar kregen we koffie of thee en stonden etagères met lekkers. Allerlei verschillende kleine gebakjes om uit te kiezen. Wij hadden een sta tafel weten te bemachtigen en stonden daar met onze andere buren die ook naar de voorstelling mochten op hun gewonnen kaarten. Dus het was eigenlijk meteen een kleine buurtbijeenkomst. Super gezellig. En toen kwam het moment dat de zaal open ging en we allemaal onze plaatsen opzochten voor datgene waar we natuurlijk echt voor kwamen: de voorstelling.

Lion King

The Lion King

De voorstelling was echt geweldig. Ik heb genoten. Meteen bij de opkomst had ik al enorm veel kippenvel en voelde ik op één of andere manier een lichte emotie. Het voelde gewoon alsof je echt omringt werd door wilde dieren. Wat deels ook wel zo was, maar deze waren natuurlijk niet echt. Het hele verhaal van de musical is meeslepend en er werd ontzettend goed gezongen en gespeeld. Ook door de jonge Simba en Nala. Ik kan hele verhalen uitschrijven over de musical zelf, maar het mooiste is natuurlijk om hem zelf te kunnen gaan zien. En dit is wat mij betreft wel echt een aanrader!

Winnaar beste musical

Onlangs won The Lion King de publieksprijs voor beste musical. Ik was vooraf wat sceptisch en misschien ook wel wat bevooroordeeld omdat Soldaat van Oranje, ook genomineerd voor deze prijs, de enige musical is die ik gezien had en ik dat verhaal enorm ondersteun om te blijven vertellen. Maar eerlijk is eerlijk, The Lion King zit zo goed in elkaar en de kostuums zijn zo ongelofelijk mooi dat deze prijs ook wel verdiend is. Dus heb je The Lion King nog niet gezien? Je hebt nog tot 21 juli 2019 de tijd, daarna stopt de voorstelling definitief.

Wat is jouw favoriete musical?

Lees ook:

De uitgelichte afbeelding bij dit artikel is gemaakt door Deen van Meer. Bijschrift bij deze foto: Disney’s The Lion King, première 30 oktober 2016 in het AFAS Circustheater Scheveningen, cast: Naidjim Severina (Simba), Gaia Aikman (Nala), David Goncalves (Mufasa), Jorrit Ruijs (Scar), Gugwana Dlamini (Rafiki), Barry Beijer (Zazu), Steve Beirnaert (Timon), Kobe van Herwegen (Pumbaa), Juliann Ubbergen (Banzai), Naomi Webster (Shenzi), Maarten Smeele (Ed), Charmaine Yard (Sarabi), …… (kleine Simba), …… (kleine Nala)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.