Wat betekent muziek voor mij?

Muziek

Vorige week vertelde ik je wat schrijven voor mij betekent. Het leek me leuk om dit soort dingen door te trekken en hier wat vaker over te schrijven. Dus vandaag leg ik de focus op muziek. Wat betekent dat voor mij?

Passie voor muziek

Ik heb een passie voor muziek. Zo zou je het wel kunnen zeggen. Ik houd er zo van omdat ze er in zoveel facetten is. Klassiek, pop, rock, jazz, hiphop en ga zo maar even door. Niet dat ik van al deze genoemde takken van muziek evenveel houd hoor. Integendeel. Jazz en hiphop heb ik bijvoorbeeld niet zoveel mee. Af en toe een nummer op de radio is prima, maar ik ga het niet bewust zelf opzetten. Pop ontkom je bijna niet aan natuurlijk en af en toe een rock nummer is gewoon wel even fijn. En klassiek, tja, ik ben er mee opgegroeid dus ik ken veel stukken en kan daar ook echt wel door geraakt worden.

Muzikaal actief

Naast een passie voor muziek ben ik er zelf ook actief mee bezig. Binnen het Apostolisch Genootschap zing ik in een aantal koren en iedere vrijdag ga ik naar de repetitie van Koor Voyage waar ik ook bij zing. Helaas kan ik, zeker nu in de kerstperiode, niet zo vaak bij optredens van het koor zijn door mijn werk, maar het zingen zelf geeft me veel voldoening. Daarnaast schrijf ik natuurlijk heel veel en af en toe ontstaat daar ook wel eens een songtekst uit. Of ik schrijf op een bestaand lied een eigen tekst. Dus je kunt wel zeggen dat ik behoorlijk actief ben op muzikaal gebied. Daarnaast speel ik ook keyboard al heb ik dat helaas al tijden niet meer gedaan.

Foto: Shutterstock

Lees ook:

Wat betekent muziek voor jou?

17 gedachten over “Wat betekent muziek voor mij?”

  1. Ons huis is een en al muziekinstrumenten. Mijn twee oudste kinderen zitten allebei in bands, zingen en spelen verschillende instrumenten. En er staan altijd muziek op in huis. Muziek is hier dus echt belangrijk en aanwezig.

  2. Wat heeft Nicole het mooi omschreven! Ik ben dol op muziek (en juist wèl op jazz, funk en hip hop). Daarentegen kan ik ook van oldskool R&B genieten en absoluut ook van klassieke muziek. De tranen stromen soms over mijn wangen als ik (klassieke) muziek ècht heel mooi komt. Daarom zijn we nu bezig om met enige regelmaat naar kinderconcerten te gaan in het Concertgebouw in Amsterdam. Hoort bij de opvoeding vinden wij;) Maar ook een musical hoort daar overigens bij.
    Rory onlangs geplaatst…Je beseft pas wat je hebt, als het er niet meer isMy Profile

  3. Wat een mooi blog! Muziek ken zoveel facetten dat er voor iedereen wel iets moois bij zit. Muziek betekend voor mij emotie. En vooral herinneringen aan vroeger. Soms voert het mij terug naar tijden waar ik niet eens van heb kunnen weten. Maar door het luisteren naar de muziek lijkt het of ik er bij ben geweest. Of ik onderdeel heb uitgemaakt van “toen”, de jaren dat ik er nog helemaal niet was.

  4. Muziek helpt vaak ook mee om herinneringen mee te scheppen. Zo luister ik nu toevallig een nummer wat ik karaoke heb gezongen op mijn verjaardag vorig jaar wat hele leuke herinneringen oproept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.