7 december 2019
Schrijven

Wat betekent schrijven voor mij?

Je weet inmiddels wel dat ik schrijf. En ik schrijf veel. Of nou ja, tegenwoordig is het meer typen, maar ook schrijven ga ik toch echt nog steeds niet uit de weg hoor. Ik heb eigenlijk altijd wel pen en papier in de buurt voor als ik even iets op wil schrijven en net even mijn telefoon niet mee heb bijvoorbeeld. Maar wat  betekent schrijven nou precies voor mij?

Ontspannen

Schrijven is voor mij in de eerste plaats een manier om te kunnen ontspannen. Het klinkt misschien heel stom, maar ik kan een heel rustig gevoel krijgen van het geluid van tikkende vingers op een toetsenbord. Tenminste, als het in een redelijk tempo gaat en snel typen dat kan ik wel. Ik kan er wel heel nerveus van worden als er iemand voor me zit die met twee vingers typt haha. Maar van het getik van mijn eigen vingers kan ik oprecht een rustig gevoel krijgen. En wanneer ik boos, verdrietig of gestrest ben, dan is er niets prettigers om me even uit te leven op het toetsenbord.

Emotie uitten

Een andere reden waarom ik graag schrijf is dat ik me echt leeg kan schrijven. Ik ben geen prater, ik ben een schrijven en ik kan mijn gevoel heel goed toevertrouwen aan het papier of het scherm. Maar om over mijn gevoel te praten dat vind ik ontzettend moeilijk. Vraag me niet waarom, het is gewoon zo. Bovendien vind ik het zelf ook altijd wel prettig dat ik dingen terug kan lezen na een tijdje als ik terug wil kijken naar dingen die gebeurt zijn. Dat wil niet zeggen dat ik elke dag iets schrijf hoor. Ik zou het heel graag willen, maar daarvoor ontbreekt het me soms echt gewoon aan tijd.

Schrijven
Foto: Shutterstock

Therapeutisch?

Ja, misschien kan je wel stellen dat schrijven voor mij iets therapeutisch is. Door te schrijven kan ik terugkijken op wat ik heb meegemaakt en hoe ik daar in situaties mee om ben gegaan. Dat kan me dan weer handvatten geven voor als ik even niet weet hoe ik iets op moet lossen ofzo. Daarnaast schrijf ik heel veel van mijn emoties uit in gedichten die ik zo nu en dan ook op mijn Facebook pagina deel. Van gedichten over berichten die op het nieuwswaren tot toch vrij persoonlijke berichten. En de reacties daarop doen me eigenlijk altijd wel goed. Dat vind ik wel fijn. Zeker om die later nog eens terug te kunnen lezen natuurlijk.

Lees ook:

Wat is voor jou een manier om met emoties om te gaan? Schrijf jij veel of juist niet?

21 thoughts on “Wat betekent schrijven voor mij?

  1. Schrijven is voor mij zeker een vorm van ontspanning. Ik schrijf dan ook wel dagelijks, hetzij voor mijn eigen blog, hetzij voor mijn werk in de vorm van nieuwsbrieven e.d maar ook schrijf ik voor Racingnews365 en dat is dan weer compleet anders.

  2. Schrijven is mijn favoriete vorm van communicatie. Oké bellen is soms sneller maar als je mailt, heb je alles zwart op wit! Ik babbel wel veel maar voor iets meer zakelijke dingen neem ik liever de mail dan dat ik bel! 🙂

  3. Hi, ik ben een echt gevoelsmens. Schrijf regelmatig een gedichtje. En sinds kort begonnen met bloggen voor mijn hobby te promoten maar ik merk dat ik de mens achter de hobby ook veel voorbij laat komen. Geeft mij een goed gevoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.