7 december 2019
pasen

Wat heb ik met Pasen?

Nog een paar dagen en dan is het weer Pasen. Op dit moment zitten we in de zogenaamde Stille Week. Maar wat heb ik zelf met Pasen? Hoe breng ik meestal de paasdagen door? Ik vertel het je in dit artikel.

Witte Donderdag

Natuurlijk begint de week al eerder, maar de paasdagen beginnen voor mij toch op Witte Donderdag. Ja, inderdaad, met the Passion. Sinds het eerste jaar kijk ik hem en ik heb geloof ik slechts één jaar “live” gemist. Ik vraag ook altijd de dvd aan van the Passion. Ik hoop dat hij ooit nog een keer hier in de buurt gaat komen, dan wil ik eigenlijk een keer meelopen in de processie. Gewoon om de sfeer aldaar mee te maken, die ongetwijfeld weer heel anders is dan wanneer je het hele spektakel thuis kijkt voor de televisie.

Pasen
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Goede Vrijdag

Na Witte Donderdag krijgen we natuurlijk Goede Vrijdag. Op zich heb ik niet ontzettend veel met Goede Vrijdag. Het is natuurlijk een gewone werkdag, dus ik bezorg dan ook gewoon de post. Het enige wat ik wel doe op Goede Vrijdag dit jaar is dat ik naar de dienst ga omdat ik met een projectkoortje zing tijdens de dienst van het Apostolisch Genootschap. Daarvoor laat ik dan de repetitie van koor Voyage die ik normaal op vrijdag heb schieten. Tijdens de dienst zingen we namelijk een aantal liederen die we de rest van het jaar niet zingen en waar we een aantal aparte repetities voor hebben gehad. Dus dat vind ik dan wel zo prettig om na een tijdje van repeteren ook naar de dienst te kunnen gaan.

Pasen
Afbeelding van Wokandapix via Pixabay

Stille Zaterdag

Tja, met Stille Zaterdag heb ik dan weer echt niets. Dat is voor mij gewoon een zaterdag als alle andere zaterdagen. Wanneer je op internet gaat zoeken naar bijvoorbeeld gebruiken op deze dag, dan lees je dat de kerken hun klokken niet laten luiden. Heel eerlijk? Het is me nog nooit opgevallen, maar als ik eraan denk, dan ga ik daar zaterdag zeker eens op letten…

En dan is het Pasen

Tja, en dan komen natuurlijk eerste en tweede paasdag. Eerste paasdag ga ik eigenlijk altijd wel naar de dienst. Gewoon ook omdat ik het prettig vind om daar te komen, maar ook omdat het voor mij wel een manier is om iets meer met Pasen te hebben. Vooral omdat we in de dienst natuurlijk wel even stilstaan bij het paasfeest op zich. Daarnaast is de eerste paasdag meestal een dag dat we samenkomen bij mijn schoonouders om daar wat te eten of uit eten te gaan. Iets wat we dit jaar ook weer gaan doen.

Tweede paasdag is dan meestal weer een dag waarop we samen met ons gezin iets doen. Mits Daphne niet moet werken. En dat moet ze dit jaar wel. Dus ben ik met Bjarne alleen. Wat ik ga doen die dag weet ik nog niet. Dat ligt ook een beetje aan het weer. Misschien als het goed weer is dat we wel een flink stuk gaan wandelen. Bjarne kan dan eventueel mee op de fiets. Gewoon lekker buiten zijn.

Wat heb jij met Pasen? En hoe breng jij de dagen door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.