Mijn week #4 | Ziek, experimenteren en nieuwsbrief

Mijn week #4 | Ziek, experimenteren en nieuwsbrief

Daar ben ik weer met een weekoverzicht die natuurlijk weer heel anders is dan die van vorige week. Stond vorige week nog in het teken van de carnaval, deze week was wel even heel erg anders. Lees snel met me mee waarom.

Eten

Eerlijk gezegd was het toch wel lastig om van de chips enzo af te blijven. Goed, nou hadden we die niet in huis en dus moest het gekocht worden, maar dat gebeurde ook wel. En toch heb ik stukken minder gesnoept en gedaan dan vorige week. Die reep Tony’s Chocolonelly’s ligt er bijvoorbeeld nog steeds terwijl er maar één stukje vanaf is. Qua warme maaltijden hebben we wel aardig netjes gegeten trouwens. Bij de Duitse Lidl (tja, dat scheelt als je bij de grens woont) hadden we een paar kant en klaar maaltijden gekocht voor als Daphne avonddienst heeft en daar hebben we er twee van gehad. Zo at ik bijvoorbeeld chili con carne met rijst. Een zo’n maaltijd is 400 gram en echt, het lijkt best heel weinig als het op je bord ligt, maar uiteindelijk vult het toch wel en is het natuurlijk best wel een nette éénpersoonsmaaltijd. Andere dingen die wij onder andere aten waren frites met kipnuggets uit de actifry en de oven en gekookte aardappelen met braadworst en sperziebonen. Ach en dat snoepen dat werd tegen het einde van de week ook al stukken minder.

Sporten

Sporten gebeurde deze week niet echt. Ik was echt al blij dat ik mijn wijk bezorgen kon dinsdag. Ik was namelijk ontzettend verkouden en stiekem ook al vanaf het weekend grieperig maar wilde daar niet echt aan toegeven. Maar aangezien het slapen ook stukken slechter ging en ik tijdens mijn werk vaker pauzes in moest lassen omdat ik gewoon geen lucht meer kreeg, besloot ik woensdag de huisarts maar eens te bellen. Daar kreeg ik te horen dat het bomvol zat maar uiteindelijk wist de assistente toch nog een plekje te kunnen plannen voor mij. En dat was maar goed ook, want het bleek dat ik een ontsteking aan de luchtwegen en longen had. Dus ik verliet de huisarts met een antibioticakuur en zat de rest van de week thuis. Nu gaat het wel weer wat beter trouwens gelukkig, dus ik verwacht deze week ook gewoon weer te kunnen gaan werken. Overigens was ik niet de enige zieke thuis, want donderdag hebben wij ook Bjarne thuis gehouden van school omdat hij koorts had. En dat terwijl het mannetje er zoveel zin in heeft om naar school te gaan…

Stappen

Mede door het ziek zijn vallen de stappen deze week toch wel behoorlijk tegen. De teller eindigde op een totaal van 50470 stappen.

Lezen

Ik ben verder gegaan met het lezen van het boek Ma van Hugo Borst. Een boek waarin hij schrijft over zijn dementerende moeder. Het zijn steeds korte verhalen, maar wel mooi en toch ergens als je werkt met dementerende ouderen, of daarmee hebt gewerkt, deels wel herkenbaar. Daarnaast heb ik het boek Judas van Astrid Holleeder weer op mijn telefoon gezet zodat ik na Ma daarin verder kan lezen.

Schrijven

Afgelopen week schreef ik naast mijn week overzicht een artikel over terugkerende hobby’s van vroeger en experimenteerde ik met een artikel over de kracht van zekerheid omdat er deze week geen weekbrief was. En dus moest ik zelf een onderwerp gaan bedenken voor de vrijdag. Ik denk dat ik hierin wel geslaagd ben. Verder verscheen er weer een nieuwe nieuwsbrief van Patricia neemt je mee, die ik nu echt met meer regelmaat wil gaan uitbrengen. Nog niet gelezen? Doe dat dan nog even! En natuurlijk is er ook nog de enquête die ik heb gemaakt en waarvan ik het fijn zou vinden als je deze voor mij in wilt vullen.

Wat was jouw hoogtepunt van de afgelopen week? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer informatie zie mijn disclaimer.

2 gedachten over “Mijn week #4 | Ziek, experimenteren en nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
zekerheid
De kracht van… zekerheid

Één keer per maand verschijnt er geen weekbrief van het Apostolisch Genootschap en moet ik dus zelf gaan "bedenken" waar...

Sluiten