Mijn week #5 | koud!!!

Mijn week #5 | koud!!!

Daar ben ik weer met een weekoverzicht die natuurlijk weer heel anders is dan die van vorige week. Stond vorige week nog in het teken van ziek zijn en de voorbereidingen voor de verjaardag van Bjarne, deze week was wel even heel erg anders. Lees snel met me mee waarom.

Eten

Ik schreef het in de inleiding al even, afgelopen week was Bjarne jarig. Hij werd (eindelijk) vier en mag nu dus echt naar de grote school! En was had hij er een zin in. De week daarvoor was hij al wel gaan wennen, maar donderdag hebben we hem thuis moeten houden omdat hij vanaf woensdag 39 graden koorts had. Inmiddels is hij weer beter en hebben we gelukkig een hele gezellige verjaardag gehad met veel bezoek. En natuurlijk hoorde daar taart bij. Wij hadden bij een bakker hier in de buurt grote platen met gebak gekocht. Dit zijn afgekeurde stukjes gebak die niet geschikt zijn voor de verkoop bij een supermarktketen. Om deze gebak een “tweede kans” te geven kan iedereen op zaterdagochtend bij de bakkerij platen gebak kopen voor slechts €5.00 per plaat. En dan heb je 24 stukken gebak per plaat. Ideaal dus. En lekker!

Daarnaast hebben we natuurlijk een keer patat gehad, maar verder hebben we ook zelf pizza gemaakt met lekker veel groenten en gewoon aardappelen groenten en vlees of rijstgerechten gehad. Een lekker afwisselende week dus wat voeding betreft. Overigens hadden we ook op de verjaardag van Bjarne naast chips en nootjes ook een paar schaaltjes met rauwkost. Lekker, gezond en het werd goed gegeten dus dat is altijd fijn.

Sporten

Sporten kwam er deze week nog niet echt van. Ik ben deze week wel gewoon weer gaan werken, maar dat voelde de eerste dagen toch stiekem wel al als een workout. Helemaal fit was ik nog niet. Bovendien, voor buitensporten, dus hardlopen, was het mij veel te koud. Wat was ik blij met de thermobroek en het thermotruitje die ik voor de carnaval had gekocht! Die hebben afgelopen week nog heel goed dienst gedaan onder mijn werkkleding. Geen last van koude benen, borst, buik of armen. En dankzij de muts die we van PostNL hebben ook geen extreem koud hoofd. Eigenlijk heb ik het gewoon niet echt koud gehad, zolang ik maar in beweging bleef. Maar verder heb ik me aan het sporten nog niet echt gewijd. Dat komt komende week zeker weer terug.

Stappen

De eerste dagen van de week heb ik nog weinig stappen gezet. Maar dinsdag ben ik weer gaan werken en toen hadden we naast de “gewone” post ook de gemeentebelastingen. Bovendien hadden we de kookboeken van de Nationale Postcode Loterij. Een cadeautje voor alle loten bezitters. De teller eindigde uiteindelijk op een totaal van 98373 stappen.

Lezen

Ik ben verder gegaan met het lezen van het boek Ma van Hugo Borst. Een boek waarin hij schrijft over zijn dementerende moeder. Het zijn steeds korte verhalen, maar wel mooi en toch ergens als je werkt met dementerende ouderen, of daarmee hebt gewerkt, deels wel herkenbaar. Inmiddels is het boek bijna uit en kan ik dus gaan kijken welk boek op mijn telefoon ik hiernaast kan gaan lezen.

Schrijven

Afgelopen week schreef ik naast mijn week overzicht een artikel over het jaarthema rondom de Tweede Wereldoorlog: jaar van verzet. En ik schreef natuurlijk weer een wekelijkse overdenking op vrijdag, compassie: een brug tot elkaar. Nog niet gelezen? Doe dat dan nog even! Denk ook nog even aan de enquête die ik heb gemaakt en waarvan ik het fijn zou vinden als je deze voor mij in wilt vullen. Dit helpt mij om mijn blog nog succesvoller te kunnen maken!

Wat was jouw hoogtepunt van de afgelopen week? Ik ben benieuwd naar je reactie.

Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer informatie zie mijn disclaimer.

8 gedachten over “Mijn week #5 | koud!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
compassie
Compassie, een brug tot elkaar

Compassie, een mooi woord, maar wat betekent het? En hoe kan je compassie gebruiken om een brug tot elkaar te...

Sluiten