Waar wil jij heen op vakantie?

Waar wil jij heen op vakantie?

Waar zou ik heen willen op vakantie als ik niet ver ervoor hoefde te reizen of hoefde te vliegen? Ik ben namelijk niet zo’n fan van het vliegen en ben dan ook altijd blij als ik hoor dat dierbaren die een eind moeten vliegen weer veilig geland zijn. Ik vertel je in dit artikel meer over één van de bestemmingen waar ik dan heen zou willen gaan: Spanje.

Jeugdherinneringen

Toen ik klein was, was vaak de bestemming van onze vakantie Spanje. Samen met mijn ouders en opa en oma gingen we dan met het vliegtuig naar Spanje om daar in een appartement te verblijven. Ik heb daar veel leuke herinneringen aan, vandaar dat ik misschien ook nog wel eens terug wil naar het vaste land van Spanje. Mallorca, één van de Spaanse eilanden heb ik wel al een paar keer bezocht, het Spaanse vasteland verder nog nooit.

Wat ik nog heel goed weet van de appartementen waar we toen altijd zaten aan de Costa Brava is dat ik ervan overtuigd was dat Sinterklaas in een speelhal op het terrein woonde. Menig tekening voor Sinterklaas is volgens mij ook daar achtergebleven haha. Tja, hij woonde immers in Spanje en als klein meisje heb je er geen besef van hoe groot het land is.

Steden die ik zou willen bezoeken

Barcelona

Naast Madrid, de hoofdstad natuurlijk van het land lijkt Barcelona me ook een hele mooie stad om te bezoeken. En nee, dan hoef ik niet naar Camp Nou, dat trekt me niet zoveel. Nee, ik ben meer van het bezichtigen van de stad en bijzondere gebouwen in een stad. En het bezoeken van kerken bijvoorbeeld om de pracht en praal van binnen te zien.

Ook Valencia lijkt me een hele mooie stad om eens te bezoeken. Vooral ook vanwege de vele parken en tuinen die de stad moet hebben.

Verblijf

Natuurlijk kan je ervoor kiezen om als je naar Spanje gaat te overnachten in een hotel, appartement, pension of B&B. Maar het lijkt mij dan ook wel heel leuk om te gaan kamperen als ik op vakantie in Spanje ben. Daar ben je tenminste meer verzekerd van goed weer dan hier in ons eigen kikkerlandje. Campings zijn er genoeg in Spanje in elk geval. Je zou bijna rond kunnen reizen door het land, jammer alleen wat dat betreft dat wij een tent hebben. Een camping Spanje die me leuk lijkt is bijvoorbeeld deze. Duidelijk is in elk geval wel als je op de site kijkt dat je geen campings Spanje zult vinden.

Waar zou jij naartoe willen als je kon kiezen?

Dit artikel bevat gesponsorde content. Voor meer informatie, zie mijn disclaimer.

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
De strijd tegen de kilo’s gaat voort

Ja, je leest het goed, ik ga nog altijd de strijd aan tegen de kilo's. Een eeuwig voortdurende strijd? Misschien...

Sluiten