Word ik ook een luizenmoeder?

Word ik ook een luizenmoeder?

“Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent.” Ik denk dat je, als je dit liedje niet al in je hoofd had, je het nu wel hebt. In welke versie inmiddels dan ook. Maar goed, ook ik kijk de luizenmoeder. En wie weet word ik er zelf ook wel één. Al hoop ik wel dat de andere ouders wat anders zullen zijn dan in de luizenmoeder…

Ouderparticipatie

Ouderparticipatie is natuurlijk best behoorlijk belangrijk op een school. Eigenlijk net zoiets als vrijwilligerswerk in een zorginstelling. Zonder vrijwilligers daar is het moeilijk om activiteiten voor bewoners te organiseren. Zonder ouders is het moeilijk om activiteiten voor de kinderen te organiseren. En daarom wil ik ook, waar ik kan, helpen op school. Soms wordt het misschien moeilijk om te combineren met mijn werk en dergelijke, maar daarom, waar ik kan wil ik helpen.

Regeltjes

Natuurlijk zullen er straks op de basisschool de nodige regeltjes zijn waar ook wij als ouders zich aan moeten houden. Zoals bijvoorbeeld het traktatie beleid. Ik vind het prima hoor dat men liever een gezonde traktatie prefereert. Dat zou ik zelf ook graag doen. En ik weet nog van toen ik op de basisschool zat dat het net zo leuk was om op Chineesjes te trakteren (sinaasappels met een gezichtje, een hoedje en dat soort dingen) als op iets met snoep of chips. Al zal het wel een uitdaging worden om leuke gezonde traktaties te bedenken, maar ik denk dat dat wel helemaal goed gaat komen. Ik vind het allang leuk dat kinderen nog mogen trakteren.

Tegelijkertijd hoop ik wel dat ouders niet zo kritisch gaan zijn als in de luizenmoeder haha. Al snap ik echt wel dat dat allemaal wat opgeblazen is ten opzichte van de werkelijkheid. Ik bedoel, als je een leuke perenbeestjes hebt gemaakt, dan is het toch zielig om te gaan zeuren over de kleine oogjes van drop.

Foto: Dream79

Ga maar glanzen

Het belangrijkste van de basisschool is natuurlijk wel dat de leerlingen kunnen glanzen zoals de directeur in de luizenmoeder zegt. Het gaat tenslotte om hen en om de ontwikkeling van de kinderen op school. En dat hoop ik dan ook dat Bjarne dat gaat doen. Glanzen. Al ben ik daar niet zo bang voor. Dat komt vast wel goed. Hij heeft in elk geval al heel veel zin er in om 19 februari te gaan snuffelen op school. Om vervolgens een week later voor het “eggie” te mogen.

Ben of was jij actief op de school van je kind(eren)? Of zou je actief willen zijn als ouder op school?

20 gedachten over “Word ik ook een luizenmoeder?

 1. Ik ben hier zelf niet zo mee bezig aangezien ik nog geen kinderen heb maar ik snap je idee wel! 🙂 Ik vond het vroeger net leuk om met ‘iets anders’ te trakteren. Wij hadden thuis een frituur/eethuis en met mijn verjaardag bracht mama voor iedereen een frikandel… Alle andere kinderen jaloers natuurlijk! Al snap ik wel dat een stuk fruit versieren ook erg mooi én lekker is! 😉
  Julie onlangs geplaatst…Julie | Kenzo World ParfumMy Profile

  1. Ja precies. Nu op de peuterspeelzaal merk ik toch wel dat het eigenlijk vaak nog simpel wat snoepjes zijn of een bellenblaas (daar kunnen we bijna een handeltje in beginnen haha) Maar op de basisschool worden gezonde traktaties geprefereerd, dus dan doen we dat.

  1. Ik ga dat denk ik ook inderdaad wel doen. Ik ben sowieso degene die Bjarne het meest naar school zal brengen (Daphne draait veel diensten), dus ik zal ook veel ouders op het schoolplein al wel tegenkomen. Ik zie wel hoe het allemaal gaat lopen straks.

 2. Ik woon in België en ken de luizenmoeder niet, maar ik denk wel dat ik het concept begrijp 🙂 Ben zelf nooit heel actief geweest op school, maar heb tonnen respect voor de mama’s en papa’s die dat wel doen!

 3. Yep, ik ben heel actief. Ik ben lid van de MR, ga mee op schoolreis en tussendoor doe ik ook van alles en nog wat. Kerstdiner. Opruimen. Schoonmaken. Het is dat ik vanuit huis werk dat het kan. Ik doe het overigens omdat ik het zelf wil. Niet omdat ik mij verplicht voel.
  Rory onlangs geplaatst…Tinnitus, je zal het maar hebbenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Lees vorig bericht:
koud
Mijn week #1

Op de weblog van Jenn zag ik een artikel waarin zij wekelijks terug kijkt op enkele feiten uit haar voorliggende...

Sluiten